go up

Norgesmesterskapet for junior

2019 mesterskapet er over og hvilket mesterskap vi har hatt. Først og fremst så skal Forbundsstyret ha en stor takk for at det ble bevilget midler til og hente inn 2 dommere fra våre stupvenner i Europa. Dette gjør at et samlet dommerkorps får en bedre flyt i dømmingen og dermed unngår vi «overopphetet» resultater.

2 norgesrekorder, 4 mesterskapsrekorder og ny mestvinnende jente på juniorsiden gjennom tidene er det helgen har gitt utenom kåringen av flere fantastiske norgesmestere.

 

 

Helle Tuxen fra Randabergstuperne deltok i sitt siste mesterskap på junior siden. 18 åringen tok hele 6 gull og 1 bronse medalje i helgen og krøp dermed til topps over mestvinnende junior utøver på jentesiden. Med sine 21 gull slo hun storesøster sine 20. Noen av gullene kom i synkron klassene, hvor hun sammen med Philip Sandved fra Kristiansand Stupeklubb satte ny Norges og mesterskapsrekord på 3 meter mixed synkron.

Elias Lunde-Helseth fra Bærum Stupklubb viset allerede i 2017 da han tok Norgesrekorden til den gang da Norges mest lovende utøver på flere år Daniel Jensen. Da var han 13 år, nå er Elias blitt 15 år og var kun 6 poeng bak en av Daniels norgesrekorder, men det ble allikevel mesterskapsrekord på 3 meteren i B klassen. Videre var Elias også suveren på 1 meteren og var ikke mange poeng bak rekorden også der. Elias stoppet ikke før han hadde tatt de 3 individuelle gullene. Denne gutten kan bli virkelig spennende og følge fremover.

Og om ikke vi har 1 gutteutøver som er i ferd med og sette tidligere utøvere på plass så dukket det sannelig opp en til i unge Isak Børslien fra Bergen Stupeklubb. Som Elias tok han norgesrekord som 13 åring da han slo 10 år gamle rekorden til Daniel Jensen på 1 meteren. 3 individuelle gull, 2 sølv og 1 bronse i sitt første mesterskap er fantastisk lovende.

Videre tok Pia Sletten fra Bergen Stupeklubb alle 3 individuelle gullene i B jente klassen pluss 1 sølv og 1 bronse i synkron. Emil Jacobsen fra Kristiansand tok de 3 individuelle gullene i A klassen, men tok med seg også gull i 3 av synkron øvelsen og 1 sølv. I C jentene klassene var det trøndiske Iris som vant alle individuelle gullene.

Tilslutt nevner vi Oslo Stupklubb. Klubben som tok sine første NM medaljer i helgen har virkelig for sving på sakene. 2 sølv og 2 bronse ble fasiten og nå ser det ut som de også kan få med seg en utøver til nordisk mesterskap senere i år.

Beste klubb ble den blant de 7 fjell. Bergen Stupeklubb

 

X