go up

Nok en ny norsk rekord på NM kortbane

Lenge så det ut som om dag to av NM kortbane skulle bli uten ny norsk rekord, men så slo Bærumssvømmerne til i dagens nest siste finale. Den nye norske rekorden ble satt på 4x200m fri for gutter på tiden 7.13,48. De slo dermed Bergenssvømmernes rekord fra 2019, som var 7.16.61.

Forståelig nok var det også en gjeng glade og stolte gutter som kom opp av vennet etter finalen.

– Det var deilig. Vi har snakket om det lenge på trening og endelig så gjør vi det, så det var veldig bra. Vi har hatt som mål å ta alle norske senior rekorder på guttesiden. Endelig klarte vi det, så takk til alle nåværende og tidligere lagkamerater for hjelp. Det var super gøy, og gøy å kunne være med på laget, sier Christian Groth Dyrkorn, Simon Moe, Mathias Rike Holmann og Nicholas Lia.

Tette dueller og flotte resultater

Under dagens forsøk og finaler ble det flere spennende og tette dueller. Samtidig var det individuelle finaler hvor vinneren svømte til mål godt foran sine konkurrenter. En av disse finalene var på jentenes 800m fri, der Hanne Næss vant overbevisende og svømte på tiden 8.38,45.

Landslagssjef Petter Løvberg sier følgende etter dagens konkurranse:

– Jeg er glad for å se gode resultater fra noen av juniorsvømmerne våre og at våre VM-svømmere er i rute og ser ut til å være der de skal inn i VM. På para-siden har det aldri vært flere para-atleter på et NM enn det er nå. Det jobbes godt med parasvømming når det gjelder å få nye utøvere opp på et høyt nivå. Det er også åtte parautøvere som er kvalifisert til Nordisk, mer enn noen gang før. Det er positivt.

Følg NM-kortbane på medley.no

Startlister, tidsskjema og resultater er tilgjengelig på medley.no.

I tillegg streames NM kortbane på direktesport.no.

X