go up

Nok en norsk rekord falt på siste dag av Bergen Swim Festival

Silje Rongevær Slyngstadli setter norsk rekord på 50m bryst på siste dag av Bergen Swim Festival. Hun svømmer på tiden 31,09 i morgenens forsøk og tangerer rekorden som Katharina Stiberg satte tilbake i 2009.

Bryst har vist seg å være en sterk disiplin for Silje Slyngstadli, som i desember deltok på VM-kortbane i Melbourne. I tillegg er hun notert for norsk juniorrekord på 50m og 100m bryst. 19-åringen svømmer for Bergenssvømmerne.

På juniorsiden er det også slått rekorder på stevnets siste dag. Erik Magnus Evensrud, Lørenskog-Rælingen Kappsvømmingsklubb, satte ny rekord på 200m rygg. Han svømmer på tiden 2.03,47.

Erik Magnus Evensrud. Foto: Kim Pedersen, NSF

Totalt ble det slått fire norske seniorrekorder og én juniorrekord under Bergen Swim Festival. Nicholas Lia tok to rekorder på 50m fri, Jon Jøntvedt tok rekord på 400m medley og sist Silje Slyngstadli på 50m bryst. Både Jon Jøntvedt og Henrik Christiansen tok OL-kravet på 800m fri. I tillegg tok Henrik Christiansen OL-kravet på 1500m. Nicholas Lia tok krav til sommerens VM i Fukuoka.

X