go up

NM kortbane ble en suksess

Fire dager med NM kortbane for senior, junior og para er over, og for noen dager det ble! Det ble slått 12 norske rekorder fordelt på tre pararekorder, fem juniorrekorder og fire seniorrekorder. Rekordene ble satt av både gutter og jenter, lag og individuelt.

Stemningen i Stavanger Svømmehall var utrolig høy gjennom hele mesterskapet, og publikum var vitne til fantastisk lag- og klubbånd fra alle deltakerne.

På slutten av NM kortbane ble de 20 beste senior- og juniorsvømmerne kåret, likesom de 5 beste parasvømmerne ble kåret (listen over topputøvere på senior, junior og para er total for begge kjønn. Braketten i listen under angir hvor på listen utøveren havnet).

Beste dame: Hanna Rossvall (3)
Beste herre: Henrik Christiansen (1)
Beste junior dame: Hanne Næss (2)
Beste junior herre: Jon Jøntvedt (1)
Beste para-utøver: Fredrik Solberg (1)
Beste klubb: Bergensvømmerne.
Beste juniorklubb: Stavanger Svømmeklubb.

Hele listen finner du på medley.no.

 

NM kortbane – mer enn bare rekorder

Etter fire dager med svømming er det mer å glede seg over enn de mange rekordene.

Landslagssjef Petter Løvberg kommer fra Stavanger med flere positive inntrykk.

Jeg synes vi har sett positiv utvikling på NM, og det har dukket opp noen spennende navn som har vist gode resultater og svømt bra. Samtidig er lagkonkurransene alltid morsomme, og vi ser at de åpner muligheter også for de mindre klubbene, som kan stille lag i mixkonkurransene. De mange heatene i lagkonkurransene vitner om at svømmerne også synes det er gøy, sier Petter Løvberg.

For mange utøvere er NM kortbane og NM langbane hovedmålet for sesongen deres. Men landslagssjefen ser også flere svømmere som kan markere seg på Nordisk senere i år. Uttak til Nordisk vil bli annonsert i løpet av de kommende dagene.

Under NM deltok også alle de sju VM-klare landslagssvømmerne, og for landslagssjefen er det positivt å se at de alle er i rute til mesterskapet i Melbourne i desember. Formen og treningen er der den skal med tre uker til VM starter.

Hanne Næss avsluttet NM kortbane med ny norsk juniorrekord på 1500m fri på tiden 16.15,20. Med denne tiden tar hun VM-krav, men dessverre for sent til å delta i desember.

Ikke mulig uten frivillige

Det er ikke mulig å skrive om NM kortbane uten å takke alle de som gjorde mesterskapet mulig. Stavanger Svømmeklubb var arrangør av mesterskapet og leverte på beste måte.

I tillegg må vi også takke de mange frivillige som gjorde en kjempejobb gjennom hele mesterskapet. Overalt ble man møtt med et smil, en hilsen eller en hyggelig samtale, og oppgaver som premie utdeling, kiosksalg, DJ, speaker, informasjonsskranke og innsamling av kurver ble utført med stor omhu.

Også en stor takk til alle dommerne for en flott innsats.

Rekordene som ble satt under NM kortbane er:

Para:

 • 200m individuell medley gutter – 2.34,45 (SM9), Jo Kebriel Nor, Vestbyen Trondheim
 • 100m fri gutter – 55,71 (S9), Fredrik Solberg, Tønsberg SK
 • 50m fri gutter – 24,93 (S9), Fredrik Solberg, Tønsberg SK

Senior:

 • 4x50m lag medley jenter – 1.49,59, OI Svømming
 • 4x100m fri gutter – 3.12,54, Bærumsvømmerne
 • 4x200m fri gutter – 7.13,48, Bærumsvømmerne
 • 4x100m lag medley gutter – 3.34,23, Bergensvømmerne

Junior:

 • 4x100m fri gutter – 3.17,56, Bergens Svømme Club
 • 4x50m fri gutter – 1.30,10, Bergens Svømme Club
 • 4x50m fri gutter – 1.29,19, Bergens Svømme Club
 • 4x50m lag medley mixed – 1.45,92, Bergens Svømme Club
 • 1500m fri jenter – 16.15,20, Hanne Næss, Bergensvømmerne
X