go up

Klare for Zeekit LÅMØ 2023

Helgen 17-19 mars samles Norges mest allsidige ungdomssvømmere i alderen 11-16 år på Landsdel Årsklassemønstring (Zeekit LÅMØ).

Utøvere kan delta på LÅMØ fra det året de fyller 11 år til og med det året de fyller 16 år. Svømmerne må kvalifisere seg for å delta. I 2023 er 1156 utøvere kvalifisert og som skal representere klubben sin i sin region. Dette er en økning på 10 % sammenlignet med LÅMØ i 2022. Økningen er spesielt stor i den yngste klassen, hvor det i år er 60 % flere deltakere sammenlignet med i fjor. For denne gruppen er LÅMØ blant årets høydepunkter og vi er glade for å se en så stor økning av kvalifiserte utøvere etter pandemien vi har vært gjennom.

 

En arena for fellesskap

I NSF ser vi hvert år frem til Zeekit LÅMØ, da arrangementer som dette er med på å gi svømmerne gode opplevelser, mulighet til å matche seg med utøvere fra andre klubber og sosial omgang på tvers av klubber og aldersgrupper. Forhåpentligvis inspirerer dette utøverne til å fortsette å jobbe for å nå de målene de har satt for egen utvikling.

Samtidig har klubbledere, trenere og foreldre mulighet til å møtes på tvers av klubber for å dele erfaringer og skape nettverk og ytterligere øke fellesskapet i norsk svømming.

 

Arrangørklubbene gjør en kjempejobb

Å holde fem store arrangementer på samme helg og med så mange deltakere krever enormt engasjement og arbeid. Vi i NSF er derfor også takknemlige for innsatsen som arrangørklubbene har lagt ned for å gjøre det mulig å drive Zeekit LÅMØ i år.

Følgende klubber er arrangører for dette års Zeekit LÅMØ:

Region Nord: Hammerfest SLK

Region Sør: Mandal SK

Region Øst: Ullensakersvømmerne

Region Vest: Bergensklubbene

Region Midt: Trondhjems SLK

 

Informasjon om Zeekit LÅMØ

1156 utøvere er kvalifisert til å delta i LÅMØ, som arrangeres i de fem regionene Nord, Sør, Øst, Vest og Midt. Årsklassemønstringen arrangeres for gutter og jenter 11-16 år fra hver region. De 24 utøverne med høyest sammenlagt poengsum (FINA-2021) for hver region i årsklassene 13-16 år er kvalifisert, samt at det er åpent i 11- og 12-årsklassen. Dette betyr at alle 11- og 12-åringene som har gyldig tid i alle 5 øvelser har rett til å delta. Alle utøvere må ha gyldig lisens fra NSF.

Zeekit LÅMØ øvelser for 11-årsklassen:

400m fri

50m butterfly

100m bryst

100m rygg

200m medley

Zeekit LÅMØ øvelser for 12-16-årsklassen:

400m fri

100m butterfly

200m bryst

200m rygg

200m medley

 

Lenker med ytterligere informasjon om Zeekit LÅMØ finner du under artikkelen.

X