go up

Gode resultater og erfaringer fra Nordisk mesterskap for junior og senior

Forrige helg ble Nordisk mesterskap for junior og senior arrangert i Jønkøping, Sverige.

Alle landslagsutøvere bortsett fra Caroline Kupka og Helle Tuxen var på plass i Jønkøping. Troppen som deltok i mesterskapet kan du se her.

 

Isak Børslien vant alle høydene i seniorklassen

Isak Børslien knuser til under nordisk mesterskap i Sverige, og tar gull på 10-meteren, 3-meteren og 1-meteren. En bragd ingen nordmann har klart de siste 40 årene. Det var usikkert om Isak i det hele tatt skulle delta under mesterskapet etter å ha pådratt seg en skade to uker før.

Jeg dro til Nordisk mesterskap med usikkerhet om jeg kunne gjennomføre noen av de tre øvelsene grunnet at jeg hadde et overtråkk på begge anklene bare to uker før avreise. Grunnen til at jeg kom så raskt tilbake fra skaden var at jeg fikk ekstremt god hjelp fra støtteapparatet her i Bergen.

Jeg ble veldig overrasket og glad for å vinne alle de tre øvelsene med gode poengsummer. Det hadde jeg på ingen måte trodd var realistisk før avreise. Dette ga meg en god bekreftelse og selvtillit i en tid der jeg var usikker på om jeg hadde mistet mye av oppkjøringen til det kommende senior VM i Doha, sier en smilende Isak Børslien.

Landslagstrener Espen Gilje Bergslien var naturlignok veldig fornøyd med prestasjonen til Isak.

Han er bare rå! Isak viser igjen sin utrolige evne til å skjerpe fokuset sitt i konkurranse. Han har modnet som utøver det siste året, og det kommer tydelig fram i Nordisk. At han som 17-åring knuser til med senior gull på alle høyder er rått!

Han setter også personlig rekord på 10m, med en poengsum som hadde holdt til semifnale i sommerens VM senior i Japan. Det er veldig gøy å se at alle treningstimene og det harde daglige arbeidet gir gevinst, sier landslagstrener Espen Gilje Bergslien.

 

Øvrige resultater

Det er alltid knyttet stor spenning til hvordan første reisende gjør det i sitt første internasjonale mesterskap (C stuperne 13 år). På første dag av mesterskapet tok Anders Hovland bronse på 1 meter, mens Linn Andenæs tok bronse på 3 meter i jente klassen.

Pia Sletten og Helene Ask tok sin bronse i senior synkronstup tårn i dame klassen, mens junior stuperne Odri Gabre og Isabella Felde tok sin i junior synkronstup tårn.

På dag 2 i Nordisk tar June Sundheim og Sienna Sundfør sølv på damenes 3 meter synkron. Senere tok Sienna også bronse individuelt i dag på 1 meter i A klassen.

På Nordisk siste dag blir det sølv i team eventen med Pia Tveit-Sletten, Odri Gabre og Isak Børslien. Linn Andenæs tar bronse i C-jenter tårn.

 

Vi blir med det nest beste senior nasjon og tredje beste junior nasjon i mesterskapet.

 

X