go up

God erfaring fra Berlin

Norge var representert med syv landslagssvømmere og flere klubbsvømmere da World Cup sesongen ble åpnet i helgen i Berlin. Det ble en begivenhetsrik helg med norsk deltakelse i syv finaler fordelt på fem ulike utøvere.

Jeg er ganske fornøyd med World Cup i Berlin hvor vi så flere gode prestasjoner. Det er klart at det fortsatt er noe å jobbe med, og på enkelte disipliner skulle vi gjerne gjort det litt bedre. Nivået under dette World Cup er det høyeste vi noen gang har sett og det har aldri vært flere deltakere enn denne gangen. I mange av øvelsene krever det ekstremt høyt nivå for å nå finalen, og vi kan derfor være fornøyd med syv finaleplasser fordelt på fem ulike utøvere, sier landslagssjef Petter Løvberg.

Norske juniorrekorder falt

Spesielt Silje Slyngstadli fra Bergensvømmerne skilte seg ut i Berlin. Silje satte ny norsk juniorrekord på 100m bryst på dag en i tiden 1.06,88. Samtidig tok hun seniorkrav til landslaget.

Søndag slo Silje til igjen og slo sin egen norske juniorrekord på 50m bryst. Med tiden 30,38 kvalifiserte hun seg også til finalen som nummer 7 og greide å ta krav til VM kortbane i Melbourne. Den unge Bergenssvømmeren var imidlertid ikke helt ferdig med å slå rekorder. I finalen forbedret hun sin nye norske juniorrekord, som nå er på 30,34. Hun endte som nummer 7 i feltet.

Det er bra at en svømmer som Silje får muligheten til å svømme internasjonalt. Hun viste i Berlin at hun har et stort potensial og det er imponerende at hun som debutant i et så stort stevne klarer å håndtere presset og svømme mot de beste. Jeg ble spesielt imponert over forsøket hennes på 100m bryst, hvor hun viser god teknikk og flyt. At hun etter en så flott prestasjon på 100m bryst forbedrer den norske juniorrekorden på 50m bryst to ganger er ekstremt positivt, sier landslagssjefen.

Generelt høyt nivå og mange finaler

Generelt viste de norske svømmerne et høyt nivå under World Cup i Berlin.

Bjørnar Laskerud var med tiden 48,74 1/10 unna å sette ny norsk juniorrekord på 100m fri.

Henrik Christiansen og Jon Jøntvedt kvalifiserte seg begge til finalen i 400m fri. Det er første gang at Norge kvalifiserer to svømmere til en internasjonal finale på 400m fri. Jon kvalifiserte seg med ny personlig rekord på 3.43,24. I finalen sluttede han som nummer 8 (3.44,45), en plass bak Henrik (3.43,71), som kom inn som nummer 7.

Henrik svømte også finale på 1500m fri og svømte inn til en fin 5. plass på tiden 14.36.47.

I finalen på 400m medley var Jon på startblokka. Han ble nummer 8 med ny personlig rekord på 4.11.39.

Norge var også godt representert i finalen på 100m medley, der Markus Lie kom inn som nummer 7 med tiden 53,89. Christoffer Tofte svømte seg til finalen i 200m bryst med tiden 2.11,36. Han forbedret tiden i finalen, hvor han svømte på 2.10,95 og endte som nummer 8.

Ingen av landslagssvømmerne har toppet seg under World Cup, og det forventer jeg heller ikke. Tvert imot viser de at de i rute i forhold til hva som venter senere i sesongen. Jeg er godt fornøyd og trygg på at de skal utvikle formen videre, forteller landslagssjefen.

Viktig erfaring i internasjonale konkurranser

Konkurranser som World Cup gir viktig erfaring for de norske utøverne, da de konkurrerer mot noen av verdens beste svømmere i de ulike disiplinene.

Siden pandemiens begynnelse har det vært begrensede muligheter til å konkurrere internasjonalt, og landslagsledelsen ser derfor positiv til at svømmerne kan prøve seg på internasjonalt nivå.

Det er godt for svømmerne at komme ut og kjenne på kroppen hvordan det er å konkurrere internasjonalt. Veldig mange av de beste svømmerne var på plass i Berlin, og det er godt med konkurransespesifikk trening for svømmerne. De fleste viser at de er i rute og sultne på å gjøre det enda bedre fremover. Jeg er godt fornøyd og trygg på at de skal utvikle formen videre, slutter landslagssjef Petter Løvberg.

X