go up

Første utøver fra Svolvær IL som deltar i et NM

Da NM Ungdom ble sparket i gang fredag ​​20. oktober, var det første gang en utøver fra Svolvær IL Svømming sto på startlisten.

15 år gamle Inger Marie Olsen Kristiansen har klart det ingen fra klubben hennes har klart før; å kvalifisere seg til et nasjonalt mesterskap. Først kvalifiserte den unge svømmeren seg til Zeekit Årsklassemesterskap og deretter til NM Ungdom, hvor hun konkurrerte i 50m fly. Det med suksess, da Inger Marie med tiden 30,24 kvalifiserte seg til B-finalen over distansen.


Inger Marie Kristiansen før forsøk på 50 fly, NM Ungdom 2023. Foto: Kim Pedersen/NSF

Benytter seg av nettverk i andre klubber

I Svolvær IL Svømming er det i dag 15 svømmere pluss svømmeskole. Utøverne varierer i alder og er født mellom 2008-2013.

Målet vårt med klubben er å gi ungdom et svømmetilbud slik at de får mulighet til å bli trygge i vannet, komme på stevner og få fellesskap gjennom svømming, sier Ronny Kristiansen, hovedtrener i Svolvær IL Svømming.

Som en av de eldste i gruppa er Inger Marie nå også den mest erfarne.

Inger har trent mye for å komme hit, det er klart, sier Ronny Kristiansen som også er pappa til Inger Marie.

Samtidig har vi benyttet anledningen til å delta på treningsleir hos naboklubber som Harstad Svømmeklubb og Sortland Svømme- og Livredningsklubb. Det gir mye til trening og motivasjon å kunne trene med flere utøvere fra andre klubber. Samtidig har Inger vært med på regionlagslaget, som også har vært givende for hennes utvikling.

Inger Marie Kristiansen og Ronny Kristiansen på NM Ungdom. Foto: Kim Pedersen/ NSF

De mange treningene hos naboklubber og på regionslag har gitt Inger Marie et stort nettverk blant likesinnede utøvere. Det har hun stor nytte av når hun er den eneste utøveren fra Svolvær som deltar i mesterskap.

Det er kjempegøy å delta i NM Ungdom. Det er utrolig stort i forhold til å delta på stevner i Nord-Norge. Jeg er vant til å reise alene på store stevner og kjenner flere utøvere i de andre klubbene, så jeg har et godt nettverk på stevner og det er jeg glad for, sier Inger Marie.

Høye ambisjoner så lenge det er gøy

Med 6-7 treninger i uken pluss basistrening er Inger Marie godt i gang med å legge forholdene til rette for fortsatt utvikling. Hun håper også at svømming kan ta henne til flere mesterskap og gi flere spennende utfordringer i fremtiden.

Målet mitt i svømming er å se hvor langt jeg kan nå og så også fortsette å slå mine egne tider. Det viktigste er likevel at jeg fortsetter å synes det er gøy, sier den unge svømmeren som startet på svømming da hun var 6 år.

Overrasket med gullsekk

At Inger Marie er den første utøveren fra Svolvær som kvalifiserer seg til et NM i svømming, gikk heller ikke upåaktet hen til arena Norge. De valgte derfor å hedre Inger Marie med en gullsekk etter hun hadde svømt B-finale.

Inger Marie fikk gullsekken for å være den første utøveren fra Svolvær IL Svømming som kvalifiserte seg til et norgesmesterskap. Det er imponerende at hun har kvalifisert seg til først Årsklassemesterskapet og deretter NM Ungdom.

I alt har arena Norge 50 gullsekker som kan deles ut til personer som på den ene eller andre måten utmerker seg. Det er ikke sikkert at alle sekkene deles ut, og det finnes ikke faste retningslinjer for hvem som får tildelt sekkene. Typisk vil norske rekorder bli tildelt en sekk, men opplever arena Norge at en person gir ekstra energi og idrettsglede, er hjelpsom eller særlig omsorgsfull mot de rundt seg, kan personen få en sekk.

Inger Marie Kristiansen med Gullsekken fra arena Norge. Foto: Kim Pedersen/NSF

NSF er glad for suksessen til utøvere fra små klubber

I NSF er det også glede å se utøvere fra mindre klubber lykkes med å kvalifisere seg til nasjonale mesterskap. Det viser idrettsglede, samhold, klubbidentitet og besluttsomhet når individuelle utøvere klarer å skape flotte resultater.

Det skal bli spennende å følge Inger Marie og Svolvær IL Svømming fremover, samt følge de mange andre klubbene som hver dag gjør et stort og viktig arbeid for å skape idrettslige muligheter for ungdom i nærområdene.

X