go up

Første junior under 50 sekunder på 100m fri

Dag to av NM langbane bød på tre nye norske rekorder.

«Bring on the rocket» ropte Bergen Svømme Club som et kamprop før morgenens forsøk, og Bjørnar Laskerud ser ut til å ha tatt disse ordene til seg. På 100m fri svømmer han på tiden 49,97 og blir dermed den første norske juniorsvømmeren som kommer under 50 sekunder på distansen.

Det er helt sykt deilig! Jeg har jobbet så hardt for den at det føles fantastisk. Det er nesten 1 sekunds pers, det er en drøm. Det er på utebasseng og det regner så jeg hadde mine tvil, men det er sykt digg å ta den ordentlige pers som det er. Været har ikke noe å si. Jeg svømmer like bra uansett så det var ekstremt godt. Hele langbane sesongen har vært litt stang ut og vi har prøvd og feilet masse så å sette en pers nå viser at treningen har gjort mirakler, sier en forståelig stolt Bjørnar Laskerud etter løpet.

Til tross for pøsende regnvær og utsatt start åpnet Gabriel Steen, Trondhjems SLK, dagens NM med ny norsk pararekord på 200m rygg. Han svømmer på tiden 2.19,55 i klasse S13. Senere på dagen satte han også ny norsk pararekord på 50m fly med tiden 27,39.

Lagstafettene ble dagens thriller

Lagstafettene har lenge vært en publikumsfavoritt. Stemningen er alltid fantastisk når stafettene starter, og med publikum og lagkamerater som roper fra sidelinjen, leverer svømmerne i bassenget fantastiske dueller. Slik var det også i dag, da både herre- og damestafettene leverte varene.

Begge lagstafettfinalene ble avgjort med minst mulig margin. For damene vinner Stavanger Svømmeklubb med tiden 4.14,84 foran Lambertseter SK som svømmer på tiden 4.14,93.

I herrestafetten vinner Bærumsvømmerne på tiden 3.45,21 foran Oslo IL Svømming som svømmer på tiden 3.45,52.

Det er alltid gøy å se gode dueller. Vi hadde noen stafetter i dag som var utrolig spennende. Dueller på medley hvor det er tiendedeler eller hundrededeler som skiller lagene. Det er alltid artig og skaper veldig god stemning på mesterskap. Jeg er sikker på vi også har mye å glede oss til i morgen, sier landslagssjef Petter Løvberg.

Overbevisende seire over distansene

Der det var spenning i lagstafettene var det noe mer forutsigbart hvem som skulle ta gullet på 1500m fri for menn og 800m fri for kvinner. I fravær av Jon Jøntvedt (Bryne Symjeklubb) fikk vi ikke den duellen mellom han og Henrik Christiansen (Lambertseter SK) som vi hadde sett frem til. Mot de andre konkurrentene viste Henrik Christiansen seg som Norges sterkeste svømmer på 1500m fri og han kom i mål godt 16 sekunder foran nærmeste konkurrent. Han vinner dermed NM-gull på denne distansen på tiden 15.10,14.

På damenes 800m fri var Hanne Næss (Bergensvømmerne) den sterkeste utøveren og hun kom i mål nesten ni sekunder før neste utøver. Hanne svømmer på tiden 8.52,16 og er norgesmester på distansen.

Følg NM på livetiming.no

Startlister, tidsskjema og resultater er tilgjengelig på livetiming.no

I tillegg streames NM på direktesport.no

 

X