go up

Europamesterskapet for junior 2021

På kysten av Riijeka / Kroatia ble årets europeiske junior mesterskap arrangert. Anlegget som er utendørs og ligger rett med havet skaper en fantastisk ramme for utøverne fra hele Europa.

Norge stilte med et stort lag denne gang ettersom vi ikke hadde muligheter for kvalifisering og det håp om at vi i Norge hadde fått trent gjennom Covid perioden bedre enn våre europeiske konkurrenter.

Mesterkskapets åpning stod synkronsvømmerne for og EM første øvelse som var “Jump Event” hvor Norge ble nr. 8. av de 13. nasjonene som stilte lag.

 

 

Vi starter med vår yngste utøver Sienna Sundfør fra Bergen som er første års B stuper (14-15 års klassen). Grunnet Covid bestemmelser kun også de som fylte 16 år i 2021 delta i denne klassen, som mange valgte og gjøre. Sienna lyktes ikke med serien sin nede i Kroatia og havnet nest sist blant de 24. deltagerne. Målet med deltagelsen her var allikevel nettopp det og høste erfaring til neste år når hun er 2. års b stuper.

Julie Ruenes Jacobsen fra Kristiansand Stupeklubb kunne i år stille i samme klasse som Sienna. Også for denne stilfulle utøveren fra Kristiansand gikk det ikke helt som forventet da Julie hadde EM kravet inne i fjor. Litt for mange misser i stupene midt i serien gjorde at hun var rundt 55 poeng fra en finale plass.

Eira Tronerud fra Sola og stupklubben Pingvin var vår siste utøver i B klassen. Også hun kunne stille i denne klassen pga. covid bestemmelsene. I motsetning til Sienna og Julie deltok Eira på svikt øvelsene. På 3 meteren som var hennes første øvelse gjorde Eira jobben sin og satte blant annet de vanskelige stupene sine som hun har trent på en del. Det holdt allikevel ikke helt inn og havnet utenfor finale plassene med 24 poeng opp til 12. plassen. 1 meter øvelsen var det ingen ting som stemte og det ble siste notering på Eira.

Isak Børslien på håndstående baklengs

Isak Børslien på håndstående baklengs

Isak Børslien vår yngste gutt, også han fra Bergen Stupeklubb deltok på alle høyder. Her har vi en spennende og lovende ung utøver som tok seg til finalen på tårnet etter og ha blitt nr. i forsøkene. I fi
På sviktøvelsene var han ikke like god denne gang. Uheldig med mollisen (303c) sin på 1 meter hvor han fikk 0, og litt for mange små feil på de vanskelige stupene på 3 meter gjorde at han fikk 19. plass på bege sviktøvelsene sine.

 

Pia Sletten fra Bergen var en utøver som ligger på vippen til og virkelig blomstre. I EM så var det mye bra, men både hun selv og trenerne rundt henne vet at det kunne vært noe kvassere. På tårnet som er hennes sterkeste høyde var hun med sin 16. plass 17 poeng fra finalen. 3 meteren satte plikten greit, mens de valgfrie stupene var underpar.

Fradømt en medalje.

Caroline Kupka 205B på 10 meter

Det vakre med stup er at det finnes dommere som gir sin mening i hvor teknisk bra og vakkert et stup er. Dessverre er det noen ganger slik at dommerne  kan bli blinde på de store nasjonene. Det gjorde at vår Caroline Kupka fra Bergen høyst sannsynligvis i følge flere tilstede misset en medalje på tårnet da hun var 4 poeng fra bronsemedalje på sin 6. plass i finalen. Det er en flott plassering og det er kun Anne Vilde Tuxen som har lik plassering i 2014 og deretter må man tilbake til 1989 der vi finner Unni T. Østbø på en 4. plass. Caroline fortsatte veldig bra også på 1 meter hvor hun var over VM junior kravet både i forsøkene og finalen. Forsøkene var svært jevne og hun manglet ca. 1 poeng til bronsen og 5 poeng til sølvet. Det holdt ikke helt i finalen og nok en 6. plass for Caroline. På 3 meteren hadde vi også store forhåpninger, dessverre ble det en total miss på 305C hvor det ble 0. Med 37 poeng opp til finaleplass så hadde hun nok vært i den også.

 

Norge hadde i tillegg med to andre utøvere. Tuva Sletten skulle sammen med sin tvillingsøster Pia stupe 3 meter synkron. Dessverre fikk Pia symptoner på Covid som gjorde at stup ble byttet ut med testing og karantene. Heldigvis  var testene negative, men da var konkurransen ferdig. En annen utøver som ikke fikk stupt var Elias Lunde-Helseth fra Bærum stupklubb som skulle deltatt i A klassen på svikt. En trøbblet hofte satte stopp for ham.

 

Leder og trener Espen Gilje Bergslien
Trener Frode Lund
Trener Arne Tellefsen.

Resultater : Select Event (diverecorder.co.uk)

Caroline Kupka klar for VM junior i desember

 

 

X