go up

Euro games

Vellykket Euro games gjennomføring av våre utøvere, etter en uheldig start på reisen til Polen. 5 finaleplasser og en solid 6. plass som  beste resultat.

Laget bestående av Helle, Isak, Caroline og trener Espen var ikke kommet lenger enn til Gardemoen før planene måtte endres. Espen ble dessverre hindret for og reise med laget videre til Polen og erstatning ble hentet inn i Kim White som ble fløyet ned til Polen fra England.

Team Eventen.
Først konkurranse ut var Team Event hvor det norske laget bestående av alle være tre utøvere deltok. Der stupte de seg til en flott 6. plass og slo blant annet det engelske laget til fornøyelse for vår engelske trener Kim White.

Mixed Synkron 3 meter laget bestående av Caroline og Isak fikk en 8. plass der. Ikke så fryktelig langt opp til medalje som svenskene tok.

 

Helle

Som den mest erfarne utøverne vi sendte så var det også Helle det var størst forhåpninger til. Hun tok seg til finalen på tårn som 12. kvinne. Startet bra med sin 2 1/2 baklengs i knekk, men så gikk det litt tyngre på de resterende stupene. Finalen endte også med en 12. plass etter at flere av stupene ikke satt slik de pleier. 3 meteren som er mer omtalt lenger nede i artikkelen var svært oppløftene med en 7. plass. Finale plass ble det også på 1 meteren hvor begge de to norske var med. 9. plass i forsøkene, men falt til 11. plass i finalen.

Isak
Isak var med som læregutt og stupte 1 meter og tårn. På 1 meteren var det 12 poeng som manglet for at unggutten skulle ta seg til en finale. Han endte på en solid 14. plass av 31 utøvere. Beste stupet hans der var 305C som han dro 58 poeng på. Kun baklengsen (203B) var under 50 poeng. På tårnet ble finale plass på junior stuperen. Han tok seg videre som 8. beste stuper i forsøkene hvor han blant annet satte 407C til 75 poeng. Falt noen plasser i finalen, men endte opp som 10. beste europeiske senior stuper.

Caroline derimot hadde ikke et optimalt mesterskap på 3 meteren. Flere store misser ødela for henne der og måtte nøye seg med en 25. plass. På 1 meteren gikk det bedre og hun kom seg til en finale hvor hun endte som nr. 12.

 

Ikke skjedd på kvinnesiden siden 1993

7. plassen til Helle på 3 meter svikt øvelsen er den beste individuelle plasseringen i et Europamesterskap siden Stavanger Stupe Clubs Kristin Grøsvik sin 6. plass i 1993.
Med ny personlig rekord klaffet det svært bra for stuperen som studere og stuper for LSU. Av de 25 utøverne som startet i forsøkene, tok Helle seg videre som 10. beste. Jevn og fin stuping i forsøkene og lå over 50 poeng på alle stupene utenom skru stupet sitt som var nesten oppe på 50 tallet.

I finalen så var det 205C som ble hennes beste stup. Et stup som i den 5. runden var det tredje beste av alle utøverne. Over 60 poeng på det ene stupet. Resten av stupene godt over 50 poeng og det holdt også nesten til ny norsk rekord. 21 poeng opp til bronsemedaljen, 31 opp til sølvet og 36 poeng opp til gullet.

Eurogames.

Dommer

Vi har i Norge en god tradisjon på dommersiden. Tilstede i Eurogames hadde vi Anna Maja Holm Thorsen som dømte i sitt andre Eurogames. Tilstede var også dommer ansvarlig i Norge Arne Tellefsen. Han var der som LEN representant.

 

6. beste nasjon på Team Eventen.
Av de 9 nasjonene som klarer og stille et lag i team eventen var det en veldig grei gjennomføring og start på Eurogames for våre norske utøvere. Alle tre deltok når vår engelske vikar kunne se sine tidligere utøvere havne på plassen bak oss.

  1. Ukraina
  2. Italia
  3. Spania
  4. Tyskland
  5. Frankrike
  6. Norge
  7. England
  8. Armenia
  9. Hellas

Olympiatoppen

Alltid gøy og være med når Olympiatoppen er i førersetet. Under Eurogames ble det satt litt mer fokus på de sosiale mediene.

Sjekk ut hjemmesiden teamnor.no
Instagram https://www.instagram.com/olympicteamnorway/
Facebook / Team Norway: https://www.facebook.com/OlympicNOR

X