go up

En dag med mange høydepunkter på NM kortbane

Dag tre på NM kortbane var minst like innholdsrik som de foregående dagene. Til tross for at utøverne har konkurrert i flere dager, er tempoet fortsatt høyt, og det ble satt 4 nye norske rekorder i dag.

Guttene fra Bergens Svømme Club åpnet dagens stevne med ny norsk juniorrekord på 4x50m fri på tiden 1.30,10. Rekorden fikk ikke stå lenge. Under kveldens finale tok samme lag og kuttet tiden ytterligere på distansen, så ny norsk juniorrekord er 1.29,19.

Fredrik Solberg var også i humør til å slå rekorder i dag. Han satte ny norsk seniorrekord på 100m fri for sin paraklasse. Han svømte på tiden 55,71. En tid som han forståelig nok var godt fornøyd med, spesielt med tanke på at han har slitt med en ryggskade og derfor har måttet trene mindre konkurransespesifikt.

Det er deilig å konkurrere litt. For min del var det første stevne i sesongen her. Det var deilig å kjenne på kroppen igjen. Jeg har ikke kjent så mye på konkurransetrening, så det var en morsom opplevelse, sier Fredrik Solberg.

Kveldens siste konkurranse skulle også gi dagens siste rekord. Med tiden 3.34,23 tok guttene fra Bergensvømmerne ny norsk seniorrekord på 4x100m lagmedley til stor jubel for publikum og spesielt klubbkameratene på tribunen.

Duellen på 1500m fri

Det begynner sakte å bli en klassisk duell. Henrik Christiansen og Jon Jøntvedt er nærmest en garanti for en tett og spennende duell på sine delte distanser. NM Kortbane er intet unntak. Jon Jøntvedt tok gull foran Henrik i går på 400m fri. I dag skulle kampen utkjempes på 1500m fristil. Jon la ut raskest og hadde minimal ledelse i første halvdel av løpet, men da de rundet 700m-merket var de helt likt igjen. Etter dette tok Henrik ledelsen som han sakte, men sikkert utvidet og han svømte inn til en komfortabel seier på tiden 14.34,14.

Flere navn skiller seg positivt ut

Det er ikke bare landslagssvømmerne som skiller seg ut og viser god form foran VM i desember. Landslagssjef Petter Løvberg ser mange positive elementer i konkurransen, spesielt med tanke på kvalifiseringen til Nordisk mesterskap.

Der dukker opp en del andre spennende navne på blokken våres med tanke på Nordisk laget der skal tas ut. Absolut en del høydepunkter i dag, sier Petter.

Siste dag på NM kortbane venter

Søndag er siste dag på NM kortbane.

Heatlister, tidsskjema og resultater finnes på medley.no

Du kan følge streaming på direktesport.no

 

Bilder tatt av: Kim Pedersen/NSF

X