go up

Eindhoven Diving Cup 2019

Europas største senior og junior konkurranse ble arrangert i månedsskifte januar/februar og vi hadde flere klubber tilstede der nede.

Bergen Stupeklubb
Kristiansand Stupeklubb
Bærum Stupklubb
Randabergstuperne
Stavanger Stupe Club

De norske utøverne gjorde sakene sine svært bra der nede. Noen er sikkert skuffet over og ikke helt fått til det man håpet, men sett under ett så var det svært oppløftene resultater plasseringsmessig og poengmessig.

Europamesterskapet for junior
Etter at Daniel Jensen og Filip Devor ble senior utøvere har vi manglet gutter som kvalifiserer seg til EM. Det er jentene som har stått for deltagelsene de siste årene. Nå er det heldigvis slutt og vi fikk to gutter over kravene i to forskjellige alders grupper.
Elias Lunde-Helseth fra Bærum som stuper i B klassen har lenge vært en spennende utøver og har blant annet tatt noen av Daniel Jensen sine gamle rekorder. Axel Nyborg også fra Bærum kom seg over kravet i den eldste junior klassen. Axel som fortiden bor og trener i England ser ut til å trives der borte og stupingen har tatt seg opp.

Jentene som har hatt deltagelse i flere år nå har kommet over et annet problem. Flere utøvere konkurrerer nå om de plassene Norge har tildelt i mesterskapet. Det holder nemlig ikke lenger å komme seg over kravet. Elma Lund, Helle Tuxen, Anne Sofie Holm og Caroline Kupka slåss alle om plassene i den eldste junior klassen. Det kommer til å bli en spennende vår.

Europamesterskapet for senior
Helle Tuxen er i rute. Stupprogrammet hun har jobbet med er på plass og nå skal det finpusses. Hun kom seg over kravet og det ser lovende ut når hun skal ned til mektige Rostock og møte noen av verdens beste utøvere i Fina Grand Prix.
På herresiden fikk endelig Martin Nåden Dyrstad fra Stavanger Stupe Club lønn for god og hard jobbing. Også han fikk satt programmet han har jobbet med og med et snitt på over 60 poeng pr. stup kom han seg over EM kravet.

 

 

Landslaget
Utenom utøverne nevnt ovenfor hadde vi to andre som kom seg over landslagskravet. Det var Pia Sletten som klarte det i B jenter og man kommer nok til å se hennes også i EM junior. Filip Julius Devor er siste mann og Bærum gutten tok seg over kravet til herrene på 1 meter.

Gull, sølv og bronse

Vi forsynte oss kraftig av medaljene under stevnet. Nedenfor er gullene, men resten av medaljene og resultatene finner dere ved å følge denne linken : Eindhoven 2019.

Martin Nåden Dyrstad gull på tårn herrer
Helle Tuxen gull på 3 meter A jenter
Caroline Kupka & Helle Tuxen gull på  10 meter synkron jr.

Nevnt i teksten
Martin Nåden Dyrstad
Helle Tuxen
Caroline Kupka
Pia Sletten
Axel Nyborg
Elias Lunde-Helseth
Elma G. Lund
Filip Devor
Daniel Jensen

X