go up

“Det var ikke bra, det var veldig bra!”

I helgen var det åpen parasamling på Olympiatoppen i Oslo. Totalt 24 utøvere og 21 trenere fra 21 klubber var med. En helg med fokus på hva utøverne kan i vann, mere enn hva de kan gjøre på land. Det ble en fantastisk helg med gode og utfordrende treningsøkter samt fellesskap blant utøvere og trenere.

Åpen parasamling er for utøvere med syns-, hørsels- og bevegelseshemninger og som har begynt å svømme eller er veletablerte svømmere. Også vår beste parasvømmer Fredrik Solberg var med. 8 av utøverne var med på sin første samling. Utøverne og deres trenere kommer på samling for felles trening, motivasjon og læring. Morten Eklund, som er ansvarlig for NSFs Utviklingsgruppe med unge parasvømmere, var leder for samlingen.Basisøktene ble ledet av fysioterapeuter/trenere fra Olympiatoppen som til daglig jobber med parautøvere – Lene Puntervold (OLT Oslo), Iwonka Vik (OLT Vest) og Vemund Øvstehage (OLT Midt).

Målet med samlingen er at både utøvere og trenere skal få kunnskap og inspirasjon som kan bringes tilbake til klubben. I tillegg er det fokus på at utøverne og trenerne knytter kontakter og utveksler erfaringer.

På Olympiatoppen er det tilgang til alle fasiliteter som trengs. Overnatting, møterom, kantine og treningsrom er samlet på ett sted. Det eneste som ikke er tilgjengelig på Olympiatoppen er svømmehallen, men det er heldigvis ikke lenger unna enn nabobygget, ved Norges Idrettshøgskole (NIH).

Tettpakket program med inspirasjon for alle

Programmet for åpen parasamling var tettpakket, og utøverne fikk rikelig med tilpasset trening både i vann og på land. Alle kom til Olympiatoppen fredag ​​kveld for basistrening i hallen. Etterpå kunne alle nyte en felles middag før dagen ble avsluttet med informasjonsmøte og tid til å bli bedre kjent.

Med så mange utøvere, ble de delt inn i to grupper, både for nok plass i bassenget og for tettere oppfølging av hver enkelt utøver. Begge gruppene var gjennom to svømmeøkter og en basisøkt på lørdagen. Mye trening i løpet av en dag, men det var satt av god tid til lunsj og avslapping på rommet mellom slagene. Søndag var det en svømmeøkt i bassenget og høydepunktet her var nok stafetten – gruppa ble delt i to lag og det var både stort engasjement og god svømming!

Kunnskap tilbake til klubb er altså et sentralt mål og gjennom samlingen må alle trenere bidra aktivt på alle treninger. Det var godt engasjement fra alle gjennom hele helgen. Svømmeøkten lørdag ettermiddag var det klubbtrenere som ledet med hjelp fra Morten Eklund til planlegging av økten, gikk dette veldig bra!

God trening og godt humør

Årets åpen parasamling hadde ny rekord i antall deltakere. En god samling der utøverne imponerte med sin innsats og treningsiver og trenerne var aktive, nysgjerrige og bidro til god stemning og trygge rammer for utøverne. Det var flere utøvere og trenere som lurte på når neste samling er. Og en av utøverne meldte tilbake til trener at «dette hadde ikke vært en bra samling – det hadde vært en veldig bra samling!!».

Slike tilbakemeldinger er hyggelige å få.

Håpet nå er at både trenere og utøvere bringer masse inspirasjon, motivasjon og læring tilbake til klubbene sine, slik at vi fortsetter å se den store utviklingen innen norsk parasvømming.

X