go up

Bronse til Isak Børslien i EM jr.

Siste dag på EM jr. Stup i Rijeka, Kroatia endte med jubel i den norske leiren. 17 år gamle Isak Børslien fra Bergen Stupeklubb avslutter mesterskapet med bronsemedalje på 10m med en poengscore på 526. Det er samtidig ny norsk rekord.

Dette føles som gull for meg. Helt sykt gøy! sier Børslien om bronsemedaljen.

Under EM jr. stilte Børslien i tre ulike øvelser, 1m, 3m og 10m. Under mesterskapet jobbet den unge stuperen seg opp til stadig bedre resultater, og kulminerte med en imponerende bronsemedalje og ny norsk rekord på 10m.

Børslien deltok også i 3m-finalen, som han kvalifiserte seg til med 12. beste resultat. I finalen havner Børslien som nummer 9.

Vi måtte jobbe mye mentalt etter en heller rufsete start på mesterskapet. Vi var begge litt skuffet og fortvilet, men Isak reiste seg og viste hvorfor det er så mange som tror han kan nå helt til topps. Han var rett å slett helt rå, sier Espen Bergslien, norsk landslagstrener i stup.

Konkurrerer også på seniornivå

Til tross for sin unge alder er Isak Børslien et stort talent innen norsk stup og har tatt store steg i karrieren de siste årene. I juli deltok han i VM for seniorer i Fukuoka, Japan, hvor han fikk svært verdifull erfaring. Denne erfaringen ser nå ut til å komme ham til gode under EM jr. hvor han konkurrerer om internasjonale topplasseringer.

Det var viktig for Isak å få prøve seg i seniormesterskap. Flere av konkurrentene hans deltok også i både EM og VM senior, ja noen har også deltatt i OL. Så det ville vært en ulempe om Isak ikke var der. Hvis man ikke får prøvd seg litt i senior, kan det fort bli et sjokk når man står der og det virkelig gjelder. Jeg tenker da på neste VM senior som kommer allerede i Februar 2024, og dette er OL kvalik, sier Bergslien.

X