go up

Anne Vilde Tuxen klar for OL i Tokyo

I dag har vi endelig fått beskjeden vi har ventet lenge på. Olympiatoppen har tatt ut vår Anne Vilde Tuxen fra Tananger/Sola til å representere de norske fargene på 10 meter i Tokyo lekene.

 

Louisiana State og Sola stuperen som har imponert undertegnede det siste året leverte når det gjaldt i World Cup stevne tidligere i år og stupte seg inn til en 16. plass. Veien gikk direkte til EM senior hvor det ble en liten nedtur i den individuelle konkurransen, men en ny norsk rekord på synkron øvelsen sammen med Helle.

Etter EM senior og et lite avbrekk hjemme i Norge ble Vilde sendt tilbake til USA og oppkjøring mot OL da det hele tiden har vært et lite håp om en OL plass. Der er hun enda i Coach Doug Shaffer gode hender frem til hun blir overlatt til far Helge Tuxen som får æren av og bli med Anne Vilde til Japan.

Coach Doug Shaffer sammen med Anne Vilde i Tokyo under World Cup. Mye av æren ligger nemlig her hos han for arbeidet som er gjort der nede.

Lang ventetid

Etter World Cupen som ble arrangert i mars har vi gått og ventet helt frem til slutten av juni før vi ble tildelt plass fra FINA. Deretter ble det noen nervepregete dager i påvente av den endelige bekreftelsen fra Olympiatoppen

Det kan bekreftes at det har vært noen nervepirrende dager og undertegnete har selv sjekket epost hver 30 min i det siste for og få et svar da til både trenere i USA, og familien.

Nå er vi endelig her igjen. Sist vi hadde en dame med var så langt tilbake som 1988 i Seoul da Kamilla Gamme stupte på samme høyde som Vilde skal.

Sammen med sin søster Helle Tuxen har de hatt en felles drøm om OL deltagelse. Denne gang holdt det ikke for lillesøsteren, men drømmer skal få leve.

Nå er grunnmuren på plass og da er det bare å bygge på, frem mot Paris 2024 og kanskje får vi se flere norske utøvere i et og samme OL som da vil være første gang på 40 år.

Jeg gleder meg.

Roy Terje Prøis Nygaard
Landslagsleder

X