go up

ÅM 2023: Flott arrangement og mye bra svømming!

Da var Zeekit Årsklassemesterskapet over, og som forventet ble vi forsynt med fantastisk svømming og mye spenning.

62 klubber var representert på mesterskapet hvor utøverne ble utfordret på fem øvelser. Øvelsene krever ferdigheter i alle svømmearter og utfordrer utøverne til å trene allsidig.

Bærumssvømmerne var vertskap for årets Zeekit Årsklassemesterskap og avsluttet også mesterskapet som beste klubb. De vinner foran Bergen Vest Svømmeklubb (4 poeng bak) og Asker Svømmeklubb (5 poeng bak vinneren).

Siste øvelse avgjorde slaget

Nettopp Bærumsvømmerne (BSV) og Bergen Vest Svømmeklubb (BVS) var også klubbene bak en av mesterskapets største dueller.

I de innledende øvelsene sto Sander Sørensen (BSV) og Daniel Marinov (BVS) side om side på sammenlagtlisten. Etter tre øvelser skilte bare 3 poeng dem. Etter 4 øvelser hadde Sørensen utvidet ledelsen til 52 poeng og det skulle bli spennende å se om Marinov kunne ta ledelsen til Sørensen i siste heat. Publikum ble ikke skuffet. Marinov gjorde det han kunne for å ta seieren og vinner også heatet på tiden 2.03,20. Det var ikke nok til å ta seieren sammenlagt, da Sørensen svømmer på tiden 2:04.37 og avslutter som sammenlagt vinner blant guttene født 2007.

Blant jentene var vi også vitne til veldig fin svømming, men der spenningen blant de eldste guttene varte frem til siste øvelse, var det mindre spenning blant de eldste jentene.

For årsklassen 2007 vant Sandra Balto fra Karasjok Svømmeklubb med 180 poeng foran Mille Oftedal fra Sandnes SK på andreplass. Karen Klepp var best sammenlagt for årsklasse 2008 med 157 poeng foran Marie Keller-Kvam fra Delfana på andreplass.

Lenke til sammenlagt resultat ligger nederst på denne siden.

Stor ros til arrangøren

Bærumssvømmerne var vertskap for mesterskapet og hadde skapt noen flotte rammer for ÅM i Nadderudhallen.

Det har vært mye jobb, men det er fantastisk gøy. Vi har gjort en litt annen vri. Vi har brukt vår NM og elite utøvere som arrangørkomite. De har stått for café, service i hallen, støtte til dommerne mm. Så totalt sett for oss har det vært et fantastisk arrangement, sier daglig leder i Bærumsvømmerne, Johan Björkegren.

Dette ble støttet opp av deltakerne, og flere trenere og dommere roste arrangørklubben. Ikke bare hadde NM og eliteutøvere vært med i planleggingen, det var også de som tok seg av det praktiske på arrangementet. Det var en fin måte å inkludere alle i klubben og vise frem de beste sidene ved svømmekulturen. Nemlig at vi må hjelpe hverandre til å skape VANNvittig idrettsglede.

Gratulerer til alle utøvere med de flotte resultatene og takk til arrangørklubben Bærumsvømmerne for et flott arrangement!

X