go up

8 nasjoners i Madrid / Spania

2019 utgaven av 8 nasjoners er over og våre stupere har endelig tatt steget opp på premiepallen. Vi er også den 4 beste nasjonen kun slått av vertene Spania samt England og Italia.

1. England
2. Italia
3. Spania
4. Norge
5. Tyskland
6. Sverige
7. Frankrike
8. Sveits

Laget som representerte oss i år var

A jenter (16-18 år)
Helle Tuxen var den som var nærmest en individuell medalje på hennes 3 meter serie. Kun en mislykket 305C (2 og 1/2 revers rotasjon i kroppering) som hun normalt setter hindret henne i og ta steget opp på pallen. 1 meteren hennes som må sies og være hennes svakeste høyde gikk også veldig bra. Fin 4. plass og ikke langt opp på pallen. 

Caroline Kupka som er første års A stuper fikk en fin 8. plass på 3 meter av de 15 jentene som deltok. Caroline må bare få litt mer tid på A programmet sitt så vil også hun kjempe helt der oppe. 1 meteren hadde noen små miss, men en fin 9. plass.

Oppsummert så var det godkjent for begge jentene. De var over EM junior kravet på 3 meter som ville gitt dem en finale plass i EM junior. På 1 meter var Helle over og Caroline like under EM jr. kravet.

A gutter (16-18 år)
Axel Nyborg har tatt enorme skritt i riktig retning etter at han flyttet til England. Stuper jevnt rundt EM kravet og setter de vanskelige stupene. Kun 0,2 poeng var det mellom han på 4. plass og tyskeren som stjal bronsen. Tyskeren var for øvrig nr. 8 i finalen under EM junior 2018. 3 meter serien hans var også svært god. Over EM jr. kravet og nok en 4. plass.

Emil Ruenes Jacobsen som i utgangspunktet er tårn stuper viser at han er Norges nr. 2 på svikten. Han har fått orden på stilen og elegansen som kreves av en svikt stuper. Nå må han bare sette de valgfrie litt jevnere enn han gjør. 3 meteren var dessverre ikke som håpet. Det ble for mange misser til at han kunne klatre.

Oppsummert så har vi en A gutt som er på vei oppe med Daniel Jensen, Filip Devor, Espen & Eirik Valheim, Amund Gismervik og Espen Gilje Bergslien. Emil blir stadig bedre og forhåpentligvis vil vi se ham over noen av kravene i år.

B jenter (14-15 år)
Eira Tronerud er første års B stuper. Hun fikk sin landslagsdebut så sent som i Nordisk i desember. Så 8 nasjoners var en helt annen ramme. Hun leverte allikevel en godkjent serie på 3 meteren som var poengmessig over hva hun gjorde i Eindhoven som var utgangspunktet for at hun ble tatt ut. 1 meteren var litt svakere enn i Eindhoven.

Pia Sletten misset dessverre på sine to vanskeligste stup på 3 meteren. Når disse sitter bør vi kunne se henne over EM junior krav. Leverte sin beste 1 meter serie for året.

Oppsummert så var det en nervøs start for de yngste jentene på 3 meter. Eira leverte utifra forventninger. Pia var dessverre litt for uheldig denne gang. Hun får en ny sjanse i Dresden til å vise seg frem.

B gutter (14-15 år)
Her hadde vi bare med Elias Lunde-Helseth. Elias var god. Over EM junior kravet på 1 meter og en fin 7. plass. På 3 meter var det et 0 stup som ødela for Elias.

Synkron 3 meter (14-18 år)
Vi hadde kun med jentepar denne gang. Caroline Kupka og Helle Tuxen var våre representanter og etter en spennende konkurranse med miss på 101B (forlengs stup i knekk) som er det letteste stupet ble det en bronse medalje på jentene og ikke langt ifra sølvet. Serien var også så god at de var 1 poeng fra EM kravet.

Utøvere nevnt :
Helle Tuxen – Randabergstuperne
Eira Tronerud -Randabergstuperne
Caroline Kupka – Bergen Stupeklubb
Pia Sletten – Bergen Stupeklubb
Axel Nyborg – Bærum Stupklubb
Elias Lunde-Helseth – Bærum Stupklubb
Emil Ruenes Jacobsen – Kristiansand Stupeklubb

X