go up
Lag bilde 8 nasjoners

8 nasjoners i stup

8 nasjoners i 2019 var et oppløftene år for oss i det årlige 8 nasjoner. Med flere gode individuelle plasseringer og ikke minst vår aller første medalje som var en bronse i synkron 3 meter for jenter var det lite gunstig (som for alle) at to år med pandemi satte de årlige konkurransene på pause.
I år var det endelig klar for Sveits sin tur og arrangere konkurransene.

GULL!!!!
Isak Børslien vårt flaggskip fra Bergen sørget for vårt aller første individuelle gull da han vant 1 meter i klassen for 16-18 åringer. Etter spennende thriller med Italienske Matteo Cafiero som forøvrig tok medalje i junior VM i 2021,   vant Isak med 7 poeng.

Tre stup på 60 poeng.
Isak sin 305 C (2 1/2 reversert), 405C (2 1/2 innvoer) og 107C (3 1/2 forlengs) satte han til 60 poeng på hver av dem. Solid stuping helt tilslutt. Isak sørget også for enda en medalje da han tok bronse på 3 meter. Litt små feil her og der gjorde at begge Italienerne ble for sterke.

Våre norske i 8 nasjoners

I den eldste jente klassen var det June Sundheim fra Pingvin / Sola utenfor Stavanger og Sienna Sundfør fra Bergen Stupeklubb som var våre representanter. Det var Sienna som var best av de to. Hun fikk en 11. plass på 1 meter og en 8. plass på 3 meter. June tok 11. plass på 3 meter og 12. plass på 1 meter.

Eldste gutteklassen så var det Isak og Elias Dvergsnes som stupte. Isak har vi nevnt. Elias fikk det ikke helt til og tok da 2x 12. plass

B jenter (14-15 år) så var det Odri Raslaviciute fra Bergen og Isabella Felde fra Spinn  / Tønsberg som var våre utvalgt. På 3 meter fikk Isabella en flott 8. plass, mens Odri tok 10. plass. På 1 meteren ble rekkefølgen byttet og Odri tok 8. plass og Isabella 10. plass.

B gutter hadde vi kun med Lucas Andersen fra Kristiansand. 8 nasjoners ble nok et nummer for stort og han tok 2 x 11. plass.

 

Lag bilde 8 nasjoners

Lagbildet fra 8 nasjoners

Uttaket til 8 nasjoners

Besøk på det olympiske museum

 

På fredagen fikk det norske stuplandslaget anledningen til en guidede tur på det olympiske museumet. Fin anledning til og berike seg litt med historiske øyeblikk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isak Børslien tester hurtigheten sin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det olympiske museum.

Olympic Museum in Lausanne – Exhibitions, TOM Cafe, gift shop (olympics.com)

X