go up

Sterk oppfordring: Ta idrettens koronavettkurs!

Norges idrettsforbund har utarbeidet et fellesidrettslig e-kurs om koronavett.

Idrettens koronavettkurs er et smittevernkurs for utøvere. Kurset er for utøvere fra 13 år og oppover, og foreldre eller foresatte til utøvere opp til 12 år. Foresatte må legge inn egne barn i sin profil i Minidrett for at utøvere på 13-14 år skal kunne ta kurset. Det tar ca. 10 min å gjennomføre kurset.

Kunnskap om smittevern i idrettsdeltakelse er et effektivt våpen mot smittespredning og avgjørende for at vi kan ha idretten i gang over hele landet. Kurset gir deg grunnleggende smittevernkunnskap for å kunne drive idrettsaktivitet.

 

  • Norges Svømmeforbund oppfordrer sterkt til at alle utøvere på 13 år og eldre tar kurset.
  • I tillegg anbefaler vi at alle foresatte til utøvere opp til 12 år, instruktører, trenere og lagledere og andre tillitsvalgte, ansatte og funksjonærer i idrettslaget gjennomfører kurset.
  • Vi anbefaler alle å gjennomføre kurset snarest mulig.
  • Skal du delta på en konkurranse bør du ta kurset før konkurransen starter.
  • Når du har gjennomført e-kurset, bør du vise fram kursbeviset for idrettslaget ditt.
  • Dersom du allerede har tatt «Fotballens koronavettkurs», trenger du ikke å gjennomføre dette kurset i tillegg.

Ta idrettens koronavettkurs her.

I tillegg til å ta kurset, bør du gjøre deg godt kjent med Norges Svømmeforbunds koronavettregler og idrettsforbundets nettsider om koronaviruset.

 

Til klubber:

Norges Svømmeforbund oppfordrer klubber til å sørge for at alle utøvere gjennomfører kurset, samt ha oversikt over hvem som har gjennomført. Klubben kan gjerne få utøvere til å gjennomføre kurset samlet før eller etter en trening, slik at dere kan ta evt. spørsmål som kommer opp. Les mer om hvordan man logger seg inn på NIF sin side om koronavettkurset. Leder i hver klubb kan logge seg inn på idrettskurs.no for å se hvem som har gjennomført kurset i sin klubb, se mer om dette i dokumentet under.

 

Takk for du bidrar til å spre kunnskap om smittevern og bidrar til å kunne holde idrettsaktiviteten i gang!

X