go up

NM i svømming kortbane i Stavanger

Stavanger Svømme Club arrangerer i samarbeid med Norges Svømmeforbund NM i svømming kortbane i Stavanger svømmehall 10.- 13. mars 2016.

311 svømmere (159 damer og 152 herrer) fra 62 klubber er påmeldt til NM kortbane.

 

Etter dette kortbanemesterskapet starter langbanesesongen for fullt, og de fleste landslagssvømmere har derfor ikke NM som sitt viktigste mål denne våren. Samtlige stiller til start i Swim Open i Stockholm 30. mars – 2. april 2016. Her er siste mulighet for å kvalifisere seg til EM langbane, som arrangeres i mai 2016. NM kortbane blir derfor en solid gjennomkjøring for våre beste svømmere, og det knytter seg alltid stor spenning til om norsk svømming fortsetter den gode utviklingen.

 

Sesongen så langt viser at det er mange unge og spennende svømmere i sterk utvikling.

 

Under kortbane-NM i Kristiansand i 2015 ble Bergens Svømme Club klart beste klubb foran Bærumsvømmerne og Lambertseter Svømmeklubb. Det er nok disse tre klubbene som kommer til å dominere klubbstatistikken også under årets NM.

 

Henrik Christiansen er vår klart beste svømmer, og på de lengste crawl distansene vil han bli vanskelig å slå. Det kan imidlertid bli kamp både på 200 fri og 200 medley for Henrik. Her får han flere utfordrere som ønsker å gi ham kamp til døren.

 

Av damesvømmerne er det Cecilie Waage Johannessen som kommer til å dominere mest. Det blir imidlertid mange spennende øvelser, ikke minst ser vi at det kan bli spennende i toppen på alle brystøvelser for damer.

 

I og med at så godt som alle landslagssvømmere topper formen til Swim Open i Stockholm, som arrangeres to uker etter NM kortbane, så er det ingen store forventninger til mange individuelle norske rekorder. Det vil imidlertid svømmes mange stafetter der det i større grad kan forventes at rekordene ryker.

 

For de funksjonshemmede blir NM den første testen etter vinterens leire. NM er en viktig arena for vise fram at de funksjonshemmede er i god utvikling sportslig, og prestasjonene i NM vil gi en pekepinn på om form og utvikling er som planlagt mot sesongens to hovedmål som er EM i Funchal i Portugal (30.april-7.mai) og Paralympics i Rio de Janeiro i september.

 

Vi ser fram til fire spennende dager i Stavanger – som er kjent for sitt raske basseng!

 

Pressekontakter

Arrangørklubb SSC: Øyvind Sigvaldsen – 9921 6085

Landslagssjef svømming: Petter Løvberg – 9706 0795

 

X