go up

NM i svømming kortbane 2021

Norgesmesterskapet i svømming på kortbane (25 meter) 2021 for junior, senior og parasvømmere arrangeres i Kjølnesbadet i Porsgrunn torsdag 11. – søndag 14.november.
Teknisk arrangør er Svømmeklubben Poseidon Porsgrunn.

Det forventes mange spennende dueller i løpet av de fire NM-dagene, der mange av svømmerne kommer rett fra sterke prestasjoner i EM kortbane i Kazan.

Våre normalt sterkeste kort Henrik Christiansen, Tomoe Zenimoto Hvas og Ingeborg Vassbakk Løyning stiller imidlertid ikke opp i NM denne gang. Henrik er syk, og de to andre forbereder seg til ISL stevner i Eindhoven.
Dette åpner for at andre svømmer kan vise seg fram i dette mesterskapet. Landslagssjef Petter Løvberg ser fram til å se mye god svømming, og er spent på om nye, fremadstormende svømmere viser seg fram.

Landslagssjef for parasvømmerne, Morten Eklund, er spent foran NM:
– I løpet av høsten har det vært mye fin svømming, og flere av utøverne har vist at de er i utvikling og fremgang. Det har det blitt satt mange personlige- og norske rekorder. Det skal bli spennende å se hvor utøverne står noen få uker før Nordisk mesterskap, og om fremgangen har fortsatt.

Det er også veldig gledelig å se at det er rekorddeltakelse og over 10 påmeldte til helgens NM. Det spirer og gror godt bak våre antatt beste, og NM blir første gang at alle møtes i samme konkurranse.

– Vi ser frem til mange tette oppgjør i NM-bassenget de neste fire dagene, avslutter Eklund.

 

Pressekontakt:
Alexander Mokkelbost
917 19 992
leder@skposeidon.no

 

Stevneleder:
Merethe Pepevnik
948 26 879
leder@skposeidon.no


Landslagssjef Norges Svømmeforbund:

Petter Løvberg
9706 0795
petter@medley.no

 


Fakta/linker

186 jenter og 246 gutter fra 59 klubber er kvalifisert og påmeldt til NM.
Junioralder for jenter: 13-18 år.
Junioralder for gutter: 13-19 år.

 

 

X