go up

Mye å se frem til i de neste månedene

Vi går inn i en hektisk periode for mange av våre svømmere, og det er flere spennende konkurranser som står for døren. Vi har laget en liten oversikt over kommende internajonale konkurranser.

Med OL og PL i Paris i horisonten, så er det gledelig at Henrik Christiansen, Jon Jøntvedt og Nicholas Lia alle vært under A-kravet til OL. Det gjenstår fortsatt flere internasjonale konkurranser å gjøre sine beste løp for å sikre en plass til årets olympiske leker. 

Swim Open Stockholm

Swim Open Stockholm ble avsluttet på mandag, og det er ikke mange hviledager før flere av utøverne skal ut i konkurranse igjen. Det var mange norske utøvere og klubber til stede, og det er gledelig å se at mange satte nye klubbrekorder.

Vi så at de største favorittene ikke var til stede i Stockholm som man har sett i tidligere år. Skulle derfor likt å se at landslagsutøverne presterte noe bedre. Det blir derfor spennende å se hvor mange av disse som løfter seg til Bergen Swim Festival som starter allerede i morgen. Veldig gøy at Jørgen Scheie Bråthen tar EM-kravet og er ikke langt unna ny norsk rekord på 50 meter bryst. Nå venter Bergen Swim Festival for de fleste utøverne og vi håper på gode løp der, sier landslagstrener Petter Løvberg.   

Open Water

Henrik og Jon er begge direkte kvalifisert for Open Water i OL, og for å teste formen så skal de begge etter planen delta i verdenscupen i Sardinia, Italia i slutten av mai. 

Henrik og Jon har begge vært under A-kravet til OL fra tidligere. De har med det kvalifisert seg til Open Water i OL og det er gøy å se at begge er motiverte for å teste ut denne øvelsen i Sardinia. Henrik har svømt Open Water i NM, men ikke konkurrert internasjonalt. Vi tenker derfor det er bra at de får en gjennomkjøring i et internasjonalt mesterskap, sier landslagstrener Petter Løvberg. 

Mye spennende for våre parasvømmere

Fredrik Solberg er i disse dager på plass i Indianapolis, USA hvor han skal konkurrere i verdenscupserien. Han drar videre på samling i Flagstaff når verdenscupen i Indianapolis er over. I slutten av april sender vi tre svømmere til EM i parasvømming i Madeira, Portugal. Det er mye spennende fremover, og gleder oss til å følge med. 

 

Kommende konkurranser
  • 05.-08. april – Malmsten Swim Open Stockholm 2024
  • 11.-13. april  – Citi Para Swimming World Series Indianapolis, USA
  • 12.-14. april – Bergen Swim Festival 
  • 21.-27 april – Madeira 2024 Para Swimming European Open Championships
  • 24.-25. mai – Open Water World Cup 2024 Sardinia, Italia
  • 24.-26. mai – Special Olympics idrettsfestival Fredrikshavn, Danmark
  • 29.-30. mai – Mare Nostrum Swim Barcelona, Spania
  • 30. mai – 02. juni – Citi Para Swimming World Series Berlin
  • 17.-23. juni EM langbane Beograd, Serbia  
X