go up

“Kick-off” for ny sesong!

260 deltakere fra klubber over hele landet deltok i helgen på NSFs årlige Trener/Lederkonferanse i Lillestrøm. Konferansen markerer starten på en ny sesong og skal gi deltakerne en boost inn i ny sesongstart.

Roger Finjord åpnet konferansen med et ekstraordinært foredrag. Med rørende og humoristiske historier satte han fokus på viktigheten av frivillighet og de som står opp for hverandre og idretten hver dag. Samtidig la han vekt på viktigheten av å se hverandre, skape samhold og feire de små seirene i hverdagen.

Roger Finjord.

Det ble starten på en helg fylt med informative og lærerike foredrag om ulike temaer. Det var blant annet foredrag av Benedicte Halvorsen fra FK Bodø/Glimt, som snakket om bærekraft og «Action Now!». Ben Titley, hovedtrener for det nasjonale treningssenteret i Barcelona, ​​snakket for svømmetrenerne om sin trenerfilosofi, trening av kvinnelige idrettsutøvere og utviklingen av idrettsutøvere fra junior til senior.

Benedict Halvorsen og Ben Titley.

På Lederkonferansen gav Siv Jensen en innføring i paraplyorganisasjonen Flyte og hvorfor klubbene er viktige for arbeidet mot drukningsforebygging. Et alvorlig tema som fikk gjennomslag da hun troppet inn på scenen med fiskehode lik det som ble brukt i Flytes sommerkampanje, «Du er ikke en fisk! Vis vannvett». Lederne fikk også foredrag om mangfold og tilhørighet, humor i ledelse og hvordan fremme engasjement og trivsel.

Siv Jensen, daglig leder i Flyte.

For stupeklubbene hadde Kim White flere spennende foredrag om teknikk, fokusområder i idretten og klubbstruktur. Artistisk svømming hadde fokus på regler og oppstart av nye og potensielle klubber.

På slutten av konferansen holdt tidligere landslagssvømmer André K. Grindheim et foredrag for alle deltakerne om sin reise som idrettsutøver, hvordan han opplevde internasjonal svømming og hvilke grep han har tatt for å komme videre etter karrieren. Robin Dale Oen avsluttet konferansen med et foredrag om samhold og det å skape arenaer der ungdom føler tilhørighet og trygghet.

André K. Grindheim og Robin Dale Oen.

Deltakere fra hele landet

Ikke bare gir årets Trener/lederkonferanse deltakerne anledning til å bli inspirert via foredrag, det er også satt av god tid og muligheter til å skape nettverk og søke informasjon og inspirasjon hos hverandre. Mellom forelesningene og under måltidene står deltakerne fritt til å oppsøke personene og klubbene de er interessert i å bli kjent med. Samtidig ble det arrangert speed-dating før lørdagens festmiddag med prisutdeling, hvor deltakerne ble utfordret til å snakke med hverandre om ulike tema.

Bilde fra Speed-dating.

Vi håper at alle deltakerne har hatt nytte av konferansen og går inn i den nye sesongen med ny inspirasjon, motivasjon og nettverk.

Tusen takk til alle som deltok, og til Thon Hotel Arena for flott vertskap.

X