go up
Foto: Peter Aglen

I morgen starter Nordisk Mesterskap i svømming

Fredag 01. desember til 03.desember arrangeres Nordisk Mesterskap i svømming i Tartu, Estland. Flere av utøverne som konkurrerte i både sommerens og fjorårets EM jr, er nå på plass under helgens nordiske mesterskap.

Nordisk mesterskap er et samarbeid mellom de nordiske landene (Danmark, Sverige, Island, Færøyene, Finland, Norge) samt, Litauen, Latvia og Estland. Troppen Norge sender til Estland består av 5 senior herrer, 7 junior jenter, 7 junior gutter og 7 parautøvere. Du kan se hvem som er med i troppen her:

Det er gledelig å se en stor tropp med både erfarne utøvere og mange nye fjes, som for første gang representerer Norge internasjonalt. Store deler av troppen gjorde det godt under NM for fjorten dager siden, og det blir spennende å se om det kan leveres enda sterkere resultater denne helgen.

Det blir interessant å se hvordan troppen presterer som et samlet lag. Jeg håper de som deltar for første gang gir sitt beste, og at de, med støtte fra laget, både har det moro og presterer godt. Det er vanskelig å si noe om nivået på de andre nasjonene, og vi velger derfor å fokusere mest på oss selv.

Målet med mesterskapet er at våre juniorer skal få mer internasjonal erfaring, og at flere får muligheten til å svømme både forsøk og finaler, sier juniorlandslagstrener Beda Leirvaag.

Full tropp til alle stafetter

Vi stiller fulle tropper til alle stafettene, som er viktig for å videreutvikle stafettlagene til et bedre internasjonalt nivå.

Vi legger stor vekt på utvikling av stafettlagene for å klare å løfte disse til et bedre internasjonalt nivå fremover. Kortbane blir en øvingsarena, mens på langbane til sommeren håper vi at vi kan klatre på rankingen i EM junior, sier juniorlandslagstrener Beda Leirvaag.

Gode sjanser for bra resultater i paraklassen

Vi har 7 parasvømmere som er klare for helgens mesterskap. Astri Lillebø Walsh (Ytre Søre Sunnmøre SK), Nelly Kristine Bjørnstad (Øvre Eiker SK) og Max Bernes (SK Speed) er mesterskaps debutanter. Max deltok i Special Olympics tidligere i år, men dette blir hans første konkurranse på dette nivået. For Astri og Nelly sin del blir dette første mulighet til å kjenne litt på det internasjonale nivået.

Utøverne har vært igjennom en travel periode med NM, samling og nå Nordisk i løpet av tre uker, og dette er en fin måte for dem å kjenne på hvordan det er dersom en ønsker en internasjonal karriere. Målet er alltid at utøverne skal gjøre sine beste løp i karrieren i mesterskap. De fleste har vært i fin utvikling i løpet av høsten og forholdene ligger til rette for god svømming gjennom helgen, sier trener for NextGen-Gruppa Morten Eklund.

Foto: Kim Pedersen, NSF

Gabriel Steen (Trondhjems SLK) leverte gode resultater under NM for fjorten dager siden, der han satt 3 nye norske rekorder i sin klasse. Vi håper derfor å se han kjempe om topp plasseringer i Nordisk Mesterskap.

 

Øverste bilde er tatt av Peter Aglen, aglenphoto.com

 

Nedenfor finner dere nyttige lenker for å følge Nordisk Mesterskap.

X