go up

En helg med faglig påfyll og gode diskusjoner

Kompetansehelga 2024 gikk denne helgen av stabelen. Konferansen skal gi faglig påfyll til de ulike rollene i klubb, og det er også en viktig møteplass for organisasjonen. Det deltok 215 dyktige og engasjerte deltakere fra 60 ulike klubber fra hele landet. Det var også gledelig å se at mange deltok for første gang.

 

Det er alltid spennende å få innsikt i hvordan andre klubber arbeider og hvilke områder de fokuserer på. Caroline Brinchmann og Martin Gjerde Lester fra Lambertseter SK hadde konferansens første foredrag på tema samfunnsansvar og omdømmebygging. De oppfordret samtidig de andre klubbene til å bli med på å samle inn penger til årets TV-aksjon som i år går til Barnekreftforeningen.

 

En arena for verdifulle erfaringsutvekslinger

Konferansen vektlegger deling av erfaringer og kunnskap. I et miljø der deltakerne deler lidenskapen for idrett og står overfor lignende utfordringer i sin klubbhverdag, er det gode muligheter for å knytte nye bekjentskap og kontakter. Deltakere som kom alene fra sine klubber, fant seg raskt til rette. Vi tror på at det er verdifull læring å hente fra hverandre, på tvers av både små og store klubber, fra alle landsdeler.

 

Tom Benjaminsen fra Tromsø Svømmeklubb – Hvordan arrangere konkurranser?

Ragnhild Klette fra Misvær Idrettslag – Inkludering og lave kostnader

 

Viktige og aktuelle tema

Hvert år forsøker vi å finne tema som er aktuelle og som deltakere etterspør. Elin Langli fra Redd Barna presenterte for svømmeskoleansvarlige og svømmetrenere om Trygg på Trening. Halvard Nikolai Grendstad fra institutt for fysisk prestasjonsevne Norges idrettshøgskole var en sterk bidragyster med sitt tema om utvikling av unge utøvere. 

 

Fornøyde deltakere og sosialt program

Det var god stemning gjennom hele helgen med både faglig og ikke-faglige samtaler. Det var også lagt opp til at deltakerne kunne samles til trening. Her var det mulig å ta seg en joggetur anført av Morten Urdal fra Svømmeutvalget eller en yogatime av tidligere OL-svømmer Elin Austevoll. Vi fikk også slått av en prat med noen av deltakerne om hva de synes om å være med på kompetansehelga. 

 

 

Helene Torvund og Lisa Myrmehl fra Bergen Vest Svømmeklubb

 

For oss har det vært veldig nyttig å komme enda nærmere folk fra samme klubb, men også andre klubber, både når det gjelder læring og det sosiale, sier Helene Torvund og Lisa Myrmehl fra Bergen Vest Svømmeklubb. 

Rebecca Hillis og Tara Kristine Aanestad-Bakke fra Moss Svømmeklubb

 

Det har vært en veldig bra og fin en helg, ettersom dette er min første gang her. Mye påfyll av kompetanse og mye å lære, sier Tara

Jeg synes noen av foredragene var kjempeinteressante og kanskje vi kan ta med oss noen løsninger med oss hjem, sier Rebecca,

Vi synes også helgen er veldig nyttig for det sosiale og bli kjent med andre, det er veldig bra! legger Tara til.

 

Vi håper deltakerne har fått godt utbytte av helgen og tar med seg ny inspirasjon inn i sin klubbhverdag. Vi gleder oss allerede til vår neste konferanse – Trener/lederkonferansen 30. august- 1. september på Thon Hotel Arena i Lillestrøm. 

 

 

X