go up

Trener/lederkonferansen 2021

Dato: 27. – 29. august

Sted: Thon Hotel Storo, Oslo

Konferansen ble også streamet. Se opptak her.


Trener/lederkonferansen markerer starten på en ny sesong for NSFs klubber og skal gi deltakerne en ekstra «boost» inn i sesongstart. Dette blir ekstra viktig også i år! Trener/lederkonferansen er for ALLE klubber, uavhengig av ambisjonsnivå og størrelse. I tillegg til fellesforedrag har vi Trenerkonferansen for svømming, stup, vannpolo, synkronsvømming, og Lederkonferansen (uavhengig av gren).

Konferansen er en arena for motivasjon og inspirasjon, læring og erfaringsutveksling. Konferansens slagord lyder i år “Her og nå teller”. Med det vil vi legge fokus på at vi må se og gripe de mulighetene som finnes. Dette med tanke på rekruttering og ivaretakelse av barn og ungdom, og for å skape gode idrettsprestasjoner.

Foredrag og foredragsholdere

SAMUEL MASSIE (FELLES):

Massie ble plutselig mediakjendis da båten Berserk forliste under en ekspedisjon i Antarktis i 2011. Reisen med Berserk startet med en skoletrøtt gutt som av sin mor ble sendt til en folkehøgskole med fokus på friluftsliv. Her fant han tilbake til livsgleden, og turen som endte så tragisk ble samtidig en start på et helt nytt liv for Massie. Med sine foredrag ønsker han å inspirere andre til å leve sine liv 100%. Han snakker mye om psykisk helse og hvordan snu det negative til positive. Vi gleder oss til et motiverende og inspirerende åpningsforedrag!

 

 

LISE KLAVENESS (FELLES):

Klaveness er direktør for toppfotball og landslag i Norges Fortballforbund. Hun har en lang karriere som langslagsspiller og profesjonell fotballspiller bak seg. I løpet av karrieren opplevde hun store oppturer, men også sterk motgang og sviende nederlag. Følelsen av annerledeshet fulgte henne, noe som gjør at hun i dag engasjerer seg for spenninger som oppstår når individualitet skal innpasses i fellesskap. Hun vil dele nyanserte tanker om hva hun opplevde kjennetegner et vinnerlag. Klaveness er også opptatt av at den psykiske delen av idretten og snakker mye med ungdom om motivasjon. Klaveness skal holde avslutningsforedraget på søndagen.

 

 

ANE AAMODT, FRA REDD BARNA (FELLES):

Som funksjonshemmet tenker man at man ikke skal ta så mye plass, ikke være så mye, ikke kreve så mye. Fordommer og manglende kunnskap fra voksne stenger barn med funksjonsnedsettelser ute fra den viktige fritida. Undervurdering, barnsliggjøring og manglende forventninger – dette forteller barn og unge med nedsatt funksjonsevne at de blir møtt med fra voksne når de ønsker å delta i fritidsaktiviteter. Fordommer fra voksne fører til at barn skammer seg, de føler seg i veien og at de ikke passer inn. Ane Aamodt vil snakke om Redd Barnas kampanje #fritidutenfordommer

 

 

BJØRN HARALD OLSTAD (SVØMMETRENERE:)

Olstad er førsteamanuensis ved Norges idrettshøgskole (NIH) og har en doktorgrad i svømming med tittelen «Muskelaktivering og kinematikk i moderne brystsvømming». Han arbeider blant annet med forskning innenfor prestasjons- og helsebestemmende faktorer i svømming. Tidligere har Olstad arbeidet for det amerikanske svømmeforbundet som prestasjons- og utviklingskonsulent og vært sportssjef i Lambertseter Svømmeklubb og Ullensakersvømmerne. I foredraget «Prestasjonsbestemmende faktorer i svømming» vil Olstad presentere de siste forskningsresultatene fra NIH, samt gi en innføring i teknologiske muligheter som kan bedre prestasjonsutviklingen og treningen over tid.

 

 

 

KAJA FUNNEMARK, FRA SKADEFRI (SVØMMETRENERE):

Funnemark er fysioterapeut med en mastergrad i idrettsfysioterapi. Hun jobber i SKADEFRI på Senter for Idrettsskadeforskning ved Norges Idrettshøgskole, og også som fysioterapeut ved NIMI på Ullevål Stadion. Funnemark har arbeidet som fysioterapeut for mange ulike idretter, blant annet i eliteserien i håndball, i friidrett og under siste vinter-Ungdoms OL. Selv er hun tidligere tennisspiller. Hun skal holde foredraget “Bedre prestasjon med SKADEFRI”.

 

 

 

 

 

CARL-AXEL HAGESKOG (SVØMMETRENERE:)

Hageskog jobber på Olympiatoppen med ansvarsområde for oppfølging av trenere og lederteam og Elitecoachutdannelsen. Han har erfaring som tennisspiller på internasjonalt nivå, coach for Sveriges Davis Cup-landslag (1984-2002) og vært trener for M. Wilander, A. Järryd, H. Holm, M. Larsson. Coach i fire OL. På Linnéuniversitetet har han arbeidet for å bygge opp bachelor-programmet coaching og sport management. Spesialområde, idrettens lederskap. Hans spesialområde er idrettens lederskap og på konferansen vil han snakke om tema coaching av coacher.

 

 

 

ANNE FYLLING FRØYEN (FELLES:)

Frøyen har doktorgrad i idrettspsykologi fra Norges Idrettshøgskole på tema relasjonskvalitet i trener-utøverrelasjonen hos de som presterer på verdenstoppnivå over tid. Hun har også videreutdanning i kognitiv idrettspsykologi i regi av Norsk Forening for Kognitiv Terapi, anvendt idrettspsykologi fra Høgskolen i Halmstad, praktisk pedagogisk utdanning fra Universitet i Agder. Hun har tidligere jobbet som fagkonsulent i idrettspsykologi i Olympiatoppen sentralt, og nå er hun i samme stilling i Olympiatoppen Østlandet. Hun har også undervist ved en rekke trenerkurs i ulike idretter, og hatt egen praksis med undervisning og oppfølging av personer fra ulike prestasjonsmiljøer. Frøyen skal holde foredrag om hva som kjennetegner relasjonskvalitet i trener-utøverrelasjonen, betydningen av relasjonskvalitet for prestasjon, og hvordan man som trener og leder kan jobbe for å heve kvaliteten i relasjonen til sine utøvere.

 

SIRI BYNKE (FELLES:)

Mange av dopingsakene i norsk idrett skyldes ubevisste brudd på reglene. Dette er saker som kanskje kunne vært unngått dersom utøver, støtteapparat eller klubb hadde hatt tilstrekkelig med kunnskap og oppmerksomhet rundt temaet antidoping. Men hvordan kan idretten drive forebyggende arbeid? Antidoping Norge tilbyr flere verktøy tilpasset idretten, deriblant Ren Utøver og Rent Idrettslag. I dette foredraget ser vi nærmere på hvordan idrettslagene kan ta i bruk verktøyene, og bidra med å forebygge brudd på dopingreglene blant sine medlemmer.

 

 

 

LINDA JACOBSEN OG HÅVARD B. ØVREGÅRD (LEDERKONFERANSEN:)

Jacobsen og Øvregård jobber begge i Norges Idrettsforbund. Jacobsen er rådgiver og Øvregård er Seniorrådgiver for verdiarbeid. Begge jobber i breddeavdelingen med verdiarbeid og samarbeider spesielt rundt økonomi som barriere og mangfold i idretten. Sammen skal de holde foredrag og workshop på tema økonomi som barriere.

 

 

 

ANNA SOLHEIM (FELLES::)

Solheim kommer for å holde foredrag for Sunn Idrett som heter “Spis Smart- Hva er smart mat for unge idrettsutøvere og hvordan kommunisere dette?”. Hun er utdannet klinisk ernæringsfysiolog og idrettsbiolog. Hun har arbeidet med individuell oppfølging av ernæring, samt fysisk trening gjennom Olympiatoppen, Norges Idrettshøgskole og Sunn Idrett. Solheim har selv vært aktiv idrettsutøver og vet hvor viktig det er å spise smart for å prestere optimalt, dette både på og utenfor idrettsarenaen. 

Oppvarmingsseminar vil arrangeres digitalt i ukedagene før helgen (ikke fra fredag formiddag på hotellet slik som tidligere).

Disse vil arrangeres via Microsoft Teams eller Zoom og krever egen påmelding. Ingen kostnad for deltakelse.


Para svømmeidrett – mandag 23. august, kl 1800-2030

Målgruppe: Trenere og ledere

Innhold:

 • Status Para Svømmeidrett v/ NSF
 • Pilotprosjekt parasvømming i Oslo v/ NSF
 • Para svømmeidrett i klubb – Hvordan kan klubben på best mulig måte ta vare på og legge til rette for parautøvere?
  • Tone Gundrosen er tidligere trener for en av våre beste parautøvere, Fredrik Solberg. Nå følger hun opp våre nest beste parasvømmere (UPPI-gruppa) og hun er trener for parautøvere i Kristiansand.
  • Lotte Stang Aune er også del av UPPI-gruppa og vil i løpet av sommeren være ferdig med en mastergrad på Norges Idrettshøgskole, der hun blant annet har tatt for seg parautøvere og deres tilhørighet i klubb.
 • Erfaring fra en klubb
 • Er parautøvere reelt inkludert i klubben? Eller driver de aktiviteten på siden av klubbens øvrige tilbud? Innlending og diskusjon – ledes av Marianne Fredbo, leder NSF Parautvalg

 

Kommunikasjon rundt mat, kropp og vekt – tirsdag 24. august, kl 1800-2100

Målgruppe: Trenere, men også ledere

Anna Solheim fra Sunn Idrett holder seminaret og vil ta oss gjennom temaene:

 • Idrett og spiseforstyrrelser
 • Hvordan ta den vanskelige samtalen?
 • Hva kan du som trener gjøre om en av utøverne har utfordringer knyttet til mat/kropp/vekt?
 • Hvilket ansvar har du som trener?
 • Hvordan bygge en god kultur rundt ernæring og mat innad gruppen din?

 

Trenernettverk for kvinner – onsdag 25. august, kl 1800-2100

Målgruppe: Trenere (kvinner)

Ny samling for alle kvinnelige trenere, uavhengig av nivå og ambisjoner. Kom for utvidet nettverk, motivasjons- og inspirasjonspåfyll! Alle er velkomne, også om du bare er nysgjerrig. Med oss har vi:

 • Louise Rodgers Holte  – mentaltrener i Eliteserien for herrefotball, for Sarpsborg 08, og fysisk- og mentaltrener v/ TTG, gründer av High Performance Coach
  • Hvordan sette seg karrieremål og jobbe mot konkrete tiltak for å oppnå dem? Holte satte seg mål for mange år siden å få jobbe med norsk herrfotball i øverste divisjon. Hun har gjort mange tiltak for å komme dit hun er i dag. Vi gleder oss til å høre en spennende, inspirerende og lærerik historie
 • Martina Aronsson, tidligere svømmer og trener i Sverige.
  • Trener og mamma, er det mulig? Aronsson hr blant annet trent Emma Igelstrøm. Hun har reist til OL med sitt barn på bare 5 mnd. Hvordan klarte hun å kombinere rollen som nybakt mor og topptrener?

Det blir rom for diskusjoner rundt tema som blir tatt opp.

 

Introduksjon til Norges Svømmeforbund og norsk idrett – onsdag 25. august, kl 1800-1900

Målgruppe: Alle som er nye i klubb og/eller for Trener/lederkonferansen

Innhold:

 • Organiseringen av NSF
 • Hva gjør NSF
 • Idrettens organisering
 • Virksomhetsplanen

 

Barneidrettsansvarliges rolle og ansvar – torsdag 26. august, kl. 1800-1930NSF svomming barn

Målgruppe: Ledere og barneidrettsansvarlige

Vi anbefaler at både barneidrettsansvarlig og en person fra styret deltar. Kurset holdes av Hanne-Kristin Kvarme fra Viken Idrettskrets.

Innhold:

 • Barneidrettsansvarlig
 • Styrets rolle
 • Barneidrettsansvarliges oppgaver
 • Idrettens barnerettigheter
 • Bestemmelser om barneidrett
 • Foreldrerollen

Konferansepriser

Enkeltrom med helpensjon fredag-søndag        Kr       3 000
Dobbeltrom med helpensjon fredag-søndag     Kr       2 400
Trippelrom med helpensjon fredag-søndag       Kr       2 200
Dagpakke inkl. lunsj lørdag-søndag                    Kr       1 200
Middag fredag                                                         Kr          400
Middag lørdag                                                          Kr         500

 

Ungdom 18-25 år får 50% rabatt! (Gjelder deltakelse på hotellet, men ikke middag)

Ved påmelding etter fristen (11. august) faktureres 500 kr i tillegg. (Såfremt ledige plasser).

 

Pris for deltakelse via live stream:                      Kr      0

Oppdatering 25. august: Kostnad og påmelding er nå fjernet for live stream.

 

Pris for oppvarmingsseminar i uke 34:               Kr         0

 

Betaling for konferansen
Konferanseavgiften faktureres etterskuddsvis. Det sendes en samlefaktura til klubb/krets i etterkant av konferansen.

Tid/Sted:

 • Konferansen åpner fredag 27. august kl. 17.30 og avsluttes søndag 29. august kl. 14.00
 • Thon Hotel Storo, Oslo: Vitaminveien 23, 0485 Oslo

Ankomst:

 • 450 m til flybuss (140 kr for deltakere som overnatter på hotellet)
 • 450 m til trikk
 • 500 m til t-bane
 • 1 km til Grefsen togstasjon (Gjøvikbanen)

Spørsmål: 

Ingrid Lægreid

E-post: IngridEikestol.Laegreid@svomming.no

Tlf 482 77 364

Se detaljert program som vedlegg lenger ned på siden.

X