Vellykket samling for daglig leder-nettverket
19.-20. november var det tid for ny samling for nettverk for daglige ledere og svømmeskoleansvarlige, denne gangen i Bergen.
Nettverket består av klubber med daglige ledere og svømmeskoleansvarlige som er ansatt i minst 40% stilling i sin klubb. Klubbene strekker seg fra nord til sør, og på årets andre samling var 15 klubber representert. Flere av klubbene har vært med i mange år, og i år har to nye klubber blitt en del av nettverket. Egersund Svømmeklubb er en av disse. Nylig ansatte klubben sin første daglige leder, i forbindelse med at klubben har bygd et eget anlegg. Daniel Helleren, daglig leder, tok oss gjennom prosessen fra å ha en drøm, til å faktisk realisere anlegget.
Daniel Helleren, nyansatt daglig leder i Egersund Svømmeklubb, fortalte om hvordan klubben har jobbet for å realisere drømmen om eget anlegg.
Noen viktige mål med nettverket er å knytte kontakter og lære av hverandre, men også av andre idretter og organisasjoner. En måte å gjøre dette på, er å besøke andre idrettslag. Denne gangen tok vi turen ut til Fana IL, for å høre om hvordan klubben jobber i det daglige, og om hvordan klubben har vært pådrivere for anleggsutvikling. Der ble vi tatt varmt imot av sportssjef Gisle Ellingsen og assisterende sportssjef Sverre Lunde Pedersen, som forklarte hvordan klubbens systematiske strategi- og verdiarbeid har vært en viktig faktor for å realisere sportslige mål og anleggsutvikling.
Vi fikk også besøk av Grethe Hillestad, rådgiver i Vestland idrettskrets, som tok opp temaet atferdsutfordringer i idretten. Vestland idrettskrets har gjennomført et pilotprosjekt som tar for seg denne dagsaktuelle problematikken, noe flere klubber kjenner igjen. Grethe ga oss tips til ting klubbene kan fokusere på, samtidig som klubbene ga innspill til hva de ønsker mer kompetanse på fra idrettskretsene.
Grethe Hillestad, rådgiver Vestland idrettskrets, og Aida Dahlen, paralympier og rådgiver paraidrett, Vestland idrettskrets.
Fokus på para
En annet viktig del av samlingene er erfaringsdeling fra klubbene selv. Et av fokusområdene denne gang var paraidrett, som er et viktig del av NSFs satsingsområder. I den forbindelse delte Bergen Vest Svømmeklubb og Triton hvordan de har jobbet med å etablere tilbud i sine klubber. Som et videre ledd i temaet fikk vi besøk av paralympisk medaljevinner Aida Dahlen, som også er rådgiver for paraidrett i Vestland idrettskrets. Gjennom Aidas personlige historie som utøver fikk deltakerne et sterkt innblikk i hvor viktig det er med et godt og inkluderende aktivitetstilbud for alle. Deltakerne tok så med seg disse erfaringene inn i en workshop, for å blant annet diskutere muligheter for å skape varige paratilbud, og hvordan man kan imøtekomme eventuelle utfordringer.
Charmaine Pettersen fra Bergen Vest Svømmeklubb og Marcel Rosenberg fra Triton fortalte hvordan klubbene jobber med para.
NSF har tro på at kompetanseheving i alle ledd er en av nøklene til fremgang og utvikling, både på individnivå og på organisasjonsnivå. Nettverket er et av tiltakene våre for å øke kompetansen i klubbledelsen. Vi ønsker også at samlingene skal bidra til økt inspirasjon og kreativitet som deltakerne kan ta med seg tilbake til klubb. Samtidig er samlingene også en arena for å diskutere temaer som kan løfte organisasjonen som helhet. Vi setter stor pris på engasjementet fra deltakerne, som deltar aktivt for å utvikle både egen klubb og svømme-Norge.
Nysgjerrig på nettverket? Ta kontakt med utviklingskonsulent Kristin Angelsen for mer informasjon.