go up

Utdanning for yngre ledere i idretten og NSF sin student

Utdanning for yngre ledere i idretten er et samarbeid mellom Norges idrettsforbund (NIF) og Norges idrettshøgskole (NIH) og gir 20 studiepoeng. Hvert kull består av 10 kvinner og 10 menn mellom 19 og 29 år, og det er kun et kull med studenter per år. Her gis yngre ledere i idretten en god lederutdanning, som de kan bruke videre i sitt verv og arbeid i norsk idrett. Målet med studiet er å styrke unge ledere i norsk idrett, gjennom blant annet å gi inngående kunnskap om idrettsorganisasjonen, hva det innebærer å lede og motivere frivillige og hvordan å utvikle relasjons- og kommunikasjonsferdigheter.

Dette studieåret er vi så heldige å ha med en student på Utdanning for yngre ledere – Nini Johana Lande!

Her skriver Nini litt om seg selv og sitt engasjement innenfor både idretten generelt og svømming spesielt.

 

Om meg:

Mitt møte med svømming, begynte sent, men godt. Jeg var i en alder av 16 år når jeg entret min første svømmehall for å trene svømming. Fra denne dagen startet min interesse for denne idretten og jeg følte at dette var en arena jeg virkelig trivdes i og kunne utvikle meg i.

Etter et år som svømmer ble jeg involvert på instruktørsiden. Jeg ble da også valgt inn i klubbens styre som svømmernes representant. Jeg startet den vanlige instruktørløypa, først som hjelpetrener, deretter bli skolert begynner,- og videregåendeinstruktør. I samsvar med økt kompetanse ble jeg tildelt ansvaret som hovedtrener. Jeg ble da valgt inn i klubbstyret, hvor jeg nå sitter som nestleder og svømmeskoleansvarlig.

I tillegg til styreverv i svømmegruppa sitter jeg som styremedlem i Aurskog-Høland idrettsråd.

Jeg har vært så heldig at jeg har vært trener for flerkulturelle kvinner, over en periode på fem år. Dette er et engasjement som opptar meg spesielt og som jeg syns er ekstra givende.

I sommer fikk jeg delta på min første nasjonale samling gjennom Norges Olympiske Akademi.  Nå har jeg startet på Utdanning for yngre ledere ved Norges Idrettshøgskole. Dette er en lederutdanning for unge ressurspersoner i idretten, for videreutvikling og kompetanseheving til bruk videre i verv/arbeid i norsk idrett.

Arbeid med idretten på frivillig basis har for meg vært en veldig fin reise. Det er utviklende, utfordrende, lærerikt og morsomt.

 

Nini Johana Lande

 

Ungdom utgjør en stor ressurs innenfor mange ulike roller i idretten. Vi i NSF ønsker å være attraktive for ungdom både som utøvere, trenere, ledere og dommere. Det finnes utrolige mange muligheter for ungdom innenfor norsk svømming ved siden av det å være utøver. Sjekk vår utdanningsweb for kurs- og utdanningstilbud: http://utdanning.svomming.no/

Sjekk ut vår samleside om Ungdomsidrett i NSF. Her finner dere nyheter om ungdomsidrett, aktivitetstilbud, utdanning og ledelse, og samlinger man kan delta på både i regi av NSF og NIF.

 

X