go up

Trygg på trening i Norges Svømmeforbund

Redd Barna har utviklet kurset «Trygg på trening» som skal gi de voksne kunnskap om hva de skal og bør se etter for å forebygge og avdekke mulige overgrep mot barn. Trygge voksne gir trygge barn.

6. februar 2020 signerte Norges Svømmeforbund en avtale med Redd Barna. Norges Svømmeforbund er det andre særforbundet som inngår en samarbeidsavtale med Redd Barna om bruk av “Trygg på trening”

Kursmateriellet er tilpasset aktiviteten i Norges Svømmeforbund. Under kurset gjennomgår og diskuterer man ulike situasjoner som kan oppstå på en trening eller konkurranse. Første gjennomgang av kurset ble gjennomført under Instruktørkonferansen 2020 med over 200 deltakere. Det var videre planlagt at alle som skulle delta på Kompetansehelga også skulle gjennomføre kurset, men konferansen ble dessverre avlyst på grunn av pandemien.

Redd Barna har nå gjort klart alt materiell slik at kursene kan gjennomføres i klubb, enten som et fysisk kurs eller digitalt. Kurset tar rundt 2 timer å gjennomføre og deltakerne skal på slutten av kurset lage en liste med tre tiltak som skal bidra til at klubben blir et tryggere sted å være en del av.

Vi håper klubbene setter av tid til å bli en ”Trygg på trening”-klubb!

X