go up

Svømmeungdom valgt ut til lederprogram på Lillehammer

Tidligere Lederkurs for ungdom-deltakere Embla Gudbrandsen (Stavanger SK) og Mathias Gundrosen (Haldens SK) søkte på Lillehammer Young Leaders Programme og ble valgt ut til å delta.

Lillehammer Young Leaders Programme (LYLP) er en satsning på ungt lederskap og internasjonalt samarbeid med fokus på utvikling av lederferdigheter og å utvide nettverk på tvers av idretter og nasjoner. Et program som passet unge og ambisiøse Embla (20) og Mathias (20) godt. Begge er enige i at Svømmeforbundets Lederkurs for ungdom var en døråpner og motivator for dem til å delta. De synes ungdomsengasjement er utrolig viktig.

Embla  forteller oss dette etter siste LYLP-samling:

“Synes kurset var helt fantastisk! Utrolig spennende å bli kjent med så mange engasjerte unge mennesker på tvers av ulike idretter og ikke minst nasjonaliteter. Alltid interessant med erfaringsutveksling og drøfting av problemstillinger en møter på, som ung i idretten. Innleggene av de forskjellige foredragsholderne var utrolig engasjerende og lærerike, og gav meg en dypere forståelse av hvordan idretten driftes samt inspirasjon til å ville investere meg enda mer. Arrangørene av kurset var utrolig dyktige og imøtekommende mennesker, som la til rette for gode faglige diskusjoner og morsomme sosiale diskusjoner, enten vi møttes fysisk eller digitalt.”

Mathias sier at  “LYLP 2021 var et morsomt, sosialt og lærerikt program som bidro til å skape et nettverk både over idretter og nasjoner. Samtidig som det inneholdt mye nyttig og lærerik kunnskap om så mangt innenfor idretten, spesielt ungt lederskap i idretten. Det var veldig fint å dele erfaringer med andre unge i idretten og lære av hverandre. Jeg fikk mye input og erfaringer som jeg kommer til å ta med meg videre. Både som trener og leder innenfor svømming og idrett generelt, men også ellers i hverdagen. Jeg håper jeg får lignende tilbud og muligheter senere for å utvikle meg selv enda mer og skaffe flere erfaringer.”

 

Hvilken rolle har de i klubb?

Embla har nå rolle som svømmetrener og instruktør i Stavanger Svømmeklubb, i tillegg til Kretsdommer i Rogaland svømmekrets.

Mathias er instruktør og trener i Haldens Svømmeklubb, og legger til at han ønsker å ta Trener 2-utdanning i løpet av året og på sikt ta over kursdriften i klubben (livrednings- og voksensvømmingskurs). Han har også som mål å gå fra ungdomsrepresentant til ordinært styremedlem i Halden idrettsråd til årsmøtet hvis det lar seg gjøre.

 

Vi ønsker dem lykke til videre! Vi ser nok mer av disse to representantene i fremtiden.

 

Foto tatt av Ellinor Aspeqvist.

 

 

X