go up

Svømmere til Special Olympics World Summer Games 2023

Special Olympics World Summer Games (SOWSG) arrangeres i Berlin fra 17.-24 juni 2023, med et eget opplegg i forkant fra 11. juni.

SOWSG er et av verdens største idrettsarrangement med ca 7000 utøvere, ca 5000 trenere, ledere og gjester og et stort antall frivillige. Det er deltakere fra nærmere 170 nasjoner. Det konkurreres 25 idretter, der svømming er en av de største idrettene.

Norge har lange og gode tradisjoner med deltakelse i SOWSG og skal også være med i Berlin. Vi gleder oss til å ta med en ny tropp til verdenslekene!

Uttak av utøvere til SOWSG
Den enkelte idrett har selv ansvaret for å ta ut sin tropp og Norges Svømmeforbund vil at dere som er i klubb og følger opp svømmerne i det daglige, skal søke/melde inn svømmere som kan være aktuelle for å være med på SOWSG 2023.  Svømmetroppen skal bestå av 2 jenter og to gutter, samt at det kan bli aktuelt med 2 reserver (1+1).

Et så stort arrangement som SOWSG stiller også noen krav til de som skal være med. Gjennom deltakelse skal vi legge til rette for trygghet og gode opplevelser for den enkelte deltaker og for troppen som helhet, både på og utenfor idrettsarenaen. Det er derfor utarbeidet retningslinjer og kriterier for å kunne være med. Noe er felles for alle idretter/hele troppen og noe  gjelder for den enkelte idretten.

Vi ønsker å prioritere utøvere som ikke har vært med tidligere, men de som har vært med før kan også søke.

Les mer om gjeldende kriterier og krav, samt skjema som skal benyttes for søknad på vår side om Special Olympics.

X