go up

Studietur til Glasgow

Nettverket for daglig ledere og ansatte svømmeskoleansvarlige i våre klubber var i forrige uke på årets studietur. Denne gang gikk turen til Glasgow i Skottland.

Onsdag 4. desember var vi alle fremme i Glasgow. 20 personer fra 12 ulike klubber i Norge, samt Jan og Cathrine fra forbundskontoret var med på turen. Onsdagen gikk med på å se på EM finalene, bli kjent og ha en god middag.

Dagen etter var en hektisk og lang dag med mye bra innhold. Vi startet dagen på Emirates Arena, en stor idrettshall med blant annet innendørs friidrettsarena med plass til 5000 tilskuere og en velodrom. Interessant å oppleve slike store idrettsarenaer. Vi besøkte her Glasgow Life swimming. Glasgow Life er en veldedig organisasjon som leverer kulturelle, sportslige og andre utviklende aktiviteter på vegne av bystyret i Glasgow. De har i dag 7000 medlemmer i sin svømmeskole, og de bruker Scottish swimming sitt svømmeopplæring konsept “Learn to swim”. De ble kåret til “Swim provider of the year” av forbundet i 2018. Veldig inspirerende og lærerikt å høre hvordan de drifter sin svømmeskole. Vi er egentlig ganske like!

Vi fikk også besøk av hovedtrener i City of Glasgow Swim Team, som er klubben som Glasgow Life sender barn som vil fortsette med svømming til etter endt svømmeskole. Spennende klubb med både gode svømmere, og fokus på å ivareta svømmeren lengst mulig. Vi fikk også besøk av trener i Kirkintilloch & Kilsyth Amateur Swimming Club. En mindre klubb øst i Glasgow, som ble kåret til årets klubb i 2018. Klubben har også fokus på ivaretakelse, og har nylig startet med synkronsvømming og vannpolo, slik at utøvere som ikke lenger ønsker å svømme, kan fortsette i klubben med andre aktiviteter. 

 

Etter lunsj fikk vi besøk av det Skotske Svømmeforbundet. De presenterte hvordan de jobber med svømmeopplæring, utdanning, videoportal, klubbutvikling og ung frivillighet. Her var det mye spennende å ta med seg hjem til Norge. Vi hadde også gode gruppesamtaler der vi utvekslet erfaringer mellom deltakerne i nettverket og de ansatte i det Skotske Svømmeforbundet. Erfaringsutveksling på tvers av landegrenser er viktig!

På kvelden fikk vi igjen se gode finaler i EM med mange norske utøvere i aksjon!

Fredag 6. desember hadde vi fokus på deltakerne i nettverket som var med på turen. Alle presenterte hva de har jobbet med i klubben den siste tiden, og hva fokus blir fremover. Det er interessant for alle å høre hva som rører seg i de ulike klubbene. Kanskje blir man også inspirert til å gjøre noe lignende selv. Jan og Cathrine presenterte også siste nytt fra forbundet, og hva som skal jobbes med fremover.

Vi hadde også fokus på virksomhetsplaner og hvordan man som ansatt i klubb jobber for å oppnå målene i klubben har satt seg. Marcel i Triton og Johan i Bærumsvømmerne presenterte hvordan de og styret i klubben jobber med dette. Det er viktig for alle klubber, og spesielt de med ansatte, å sette seg tydelige mål og ha gode verktøy og rutiner for å jobbe for å nå målene. Et viktig tema vi skal se mer på fremover.

En vellykket tur med mye ulike tema, besøk og ikke minst EM finaler! Det er også viktig å dra frem hvor bra det er med nettverksbygging og det å lære av hverandre. Slik vil våre større klubber med ansatte bedre kunne bidra til å gjøre norsk svømmeidrett til den mest fremgangsrike idretten i Norge.

Takk for turen! 🙂

 

Har din klubb ansatt daglig leder eller ansatt svømmeskoleansvarlig på over 40%? Bli med i nettverket! Les mer om nettverket her. 

 

X