go up

På bassengkanten – en podkast for trenere

Norges Svømmeforbund lanserer i dag en podkast – “På bassengkanten”.

I podkasten ønsker vi å presentere interessante temaer for trenere. Hvordan beholder vi flere utøvere i klubben, og reduserer frafallet? Hvordan oppleves det å bli coachet av deg? Hva er viktig å tenke over når man er trener for barn og ungdom? I denne podkasten får du gode tips om hvordan du kan utvikle deg selv og utøverne dine til neste nivå.

De tre første episodene ble spilt inn under Leirbålpraten på Kompetansehelga 2019, med Ida Sandin (Bærumsvømmerne), Øyvind Røsland (Hamar idrettslag) og Henning Pryde (Vestkantsvømmerne).

Første episode lanseres i dag, og der tar vi for oss temaer rundt det å beholde flest mulig lengst mulig, fleksibilitet i treningstilbudet for å ivareta utøvere med ulike ambisjoner, samt konsekvenser av senket junioralder.

Andre episode publiseres 20. juni, hvor vi tar for oss temaer som overgangen fra barneidrett til ungdomsidrett, trenerens vektlegging av mestringsorientering vs utøverens opplevelse av læringsklimaet, hvordan «se» alle utøverne på en trening, hvordan det oppleves å bli coachet av deg som trener, samt at vi ser også litt på stevnestrukturen i Norge.

Tredje episode, som avslutter Leirbålpraten, publiseres 27. juni, og der tar vi for oss temaer som det å bli målt og evaluert som trener, hvem i klubben som evaluerer treneren, hva det vil si å være en profesjonell trener, USRPT som treningsform, før vi avslutter med noen gode råd for ferske trenere.

Vi tar deretter en pause gjennom sommeren, men satser på 3-4 episoder utover høsten 2019.

Sjekk ut vår podkast side for lenker og avspilling

X