go up

Oppsummering,-VM i svømming

Landslagssjef Petter Løvberg har skrevet følgende oppsummering av VM langbane i svømming, Gwangju KOR:

Jeg er meget fornøyd med at Norge vinner sin 4. medalje i historien i et VM langbane. Sølvmedaljen til Henrik Christiansen på 800 meter fri med Norsk og Nordisk rekord på den sterke tiden 7.41.28 var i overkant av forventningene inn mot VM. Henrik svømmer også en svært sterk 1500 meter fri med en solid 5. plass på Norsk og Nordisk rekord på tiden 14.45.35. Henrik startet mesterskapet med en 400 meter som var litt bak forventningene. Han svømte 6 tideler bak pers, men analysen og løpet viste at det var mye å hente inn mot 800 meteren. Prestasjonene på 800 og 1500 fri mener landslagssjefen er spesielt sterke med tanke på at den første øvelsen ikke gikk helt etter planen.

Det imponerer meg at Ingeborg Vassbakk Løyning debuterer i VM med 3 Norske rekorder. Hun har vist at resultatene fra NM langbane i Drammen, der hun svømte strålende, ikke var tilfeldig. Det er imidlertid betydelig mer imponerende å prestere i et VM der trøkket er på et helt annet nivå. Hun tar seg til semifinale på 100 meter rygg og er kun 1 tidel fra A-kravet til OL på øvelsen. Dette er en svømmer som har alle muligheter til å ta det neste steget helt opp i verdenseliten allerede i Tokyo om 1 år.

Niksa Stojkovski og Tomoe Zenimoto Hvas var begge tett bak semifinale første dag på 50 meter butterfly. Begge ville vært i semifinaler dersom de svømte på pers. Det ble stang ut, og for Niksa klarte han ikke å snu trenden fra fra første dag i mesterskapet. Tomoe fikk med seg 100 meter rygg før han ble syk, og fikk dessverre ødelagt VM med tanke på sine hovedøvelser 200 medley og 100 meter butterfly. Begge svømmerne har imidlertid vist sterk utvikling i sesongen, og landslagssjefen er sikker på at begge kommer meget sterkt tilbake.

Totalt sett et av de absolutt beste langbane VM for Norge gjennom tidene med 1 sølvmedalje, 2 finaler, 1 semifinale , 5 Norske rekorder og 2 Nordiske rekorder.
I tillegg er det flere svømmere som nærmer seg OL krav bak de nevnte VM svømmerne. Det er bare å glede seg til neste sesong!

Petter Løvberg

X