go up

Oppsummering-EM i svømming i London

EM i London 2016 er over for det norske laget og vi kan se tilbake på et godt EM for de norske svømmerne. 6 utøvere hadde kvalifisert seg til mesterskapet og det ble i tillegg tatt ut 5 svømmere som var tett på krav. Flere av disse var unge svømmere som man ønsket å gi internasjonal erfaring. OL-klare Henrik Christiansen har fokus på Rio og hadde dermed ikke toppet til mesterskapet. Med dette som utgangspunkt var ikke forventningene veldig høye og man var spente på om det var noen andre enn Henrik som kunne komme seg til semifinale/finale.

Henrik Christiansens EM-sølv på 400m fri ble selvfølgelig ukas høydepunkt, men nesten minst like gledelig var det at Susann Bjørnsen, helt på tampen av mesterskapet, klarte A-kravet til OL på 50m fri. Hun ble tatt ut uten å ha klart krav og takket for tilliten!
I tillegg var det flere som klatret kraftig på listene og både Sindri Thor Jakobsson, Stina Kajsa Colleou og Susann Bjørnsen kom seg til semifinaler på sine hovedøvelser. Sindri satte i tillegg ny norsk seniorrekord på 200m butterfly med 1.58,93 og det samme gjorde Susann på 50m fri med 25,22. Marte Løvberg sto for de nye norske juniorrekordene, som hun satt på både 100m fri (56,14) og 200m fri (2.01,67).

Til sammen satt 8 av svømmerne 13 personlige rekorder i løpet av mesterskapet og akkurat det er landslagssjef Petter Løvberg spesielt fornøyd med,- at mange presterer sitt beste i internasjonale mesterskap! At vi kvalifiserte de to mixed-lagene til finaler gjorde også at mange av svømmerne fikk nyttig erfaring med trykket som er i finalene på internasjonale mesterskap.

Nå vender vi nesen hjemover og utøverne er klare til å jobbe videre mot nye mål,- OL i Rio, OL-krav, landslagskrav og EM Junior!

Se flere bilder på Norges Svømmeforbunds Facebookside og @svommeforbundet på Instagram!

X