go up

NSFs klubber skaper gode sommerminner og trygge barn

Nå er sommerferien i gang, og da er det fint at det finnes gode aktivitetstilbud man kan delta på. Flere steder i landet har våre medlemsklubber sommertilbud for barn og unge.

På Østlandet har flere klubber tilbud om sommeraktiviteter, både i vann og på land. I Oslo har SK Speed, Lambertseter Svømmeklubb, Oslo Idrettslag Svømming og Oslo Idrettskrets siden 2020 samarbeidet om et gratis opplæringstilbud for barn og ungdom i Oslo. Tilbudet finansieres av Oslo kommune. Daglig leder i SK Speed, Kari Leer Backe-Hansen, gleder seg over å kunne tilby Sommersvøm:

Det er veldig givende å bidra til at flere lærer seg å svømme i sommerferien, som er også er viktig med tanke på å forebygge drukningsulykker. I tillegg bidrar det til at vi kan tilby sommerjobber til unge, og at barn og unge får et ferietilbud. Gjennom å samarbeide med de andre klubbene kan barn og unge over hele byen kan få mulighet til å lære seg å svømme.

I Stavanger arrangerer Stavanger Svømmeklubb Aqua Swim Camp i uke 28 og 29, med støtte fra Gjensidigestiftelsen og Stavanger kommune. Dette er et gratis heldagstilbud for barn i alderen 7-10 år som ikke er svømmedyktige. I Ålesund arrangerer Aalesund Svømme- og livredningsklubb gratis Sommer Sjøcamp i samarbeid med Redningsselskapet. Campen arrangeres i hele sommer, for barn og ungdom som går i 4.-10. klasse. På campen får deltakerne drevet på med svømming og livredning, i tillegg til at de får prøve ut andre vannaktiviteter som for eksempel båtkjøring og kajakk.

 

Harstad Svømmeklubb gjennomførte i uke 26 gratis sommerleir for alle barn og unge mellom 6-18 år, gjennom midler fra Gjensidigestiftelsen. Klubbens utøvere fra 13 år og oppover deltok som aktivitører. Ungdommene fikk mye ansvar, og bidro med å planlegge og gjennomføre opplegget. Aktivitetene foregikk både i Grottebadet og utendørs, blant annet i forbindelse med kulturfestivalen “Festspillene i Nord-Norge”. Deltakerne fikk dermed også mulighet til å bli bedre kjent med et viktig lokalt kulturarrangement i løpet av sommerferien, og de litt eldre fikk verdifull arbeidserfaring. Flere av ungdommene har dessuten bestemt seg å bruke den lønnen de fikk til å dekke egne kostnader knyttet til reiser og startkontingenter. Elisabeth Markussen, leder i Harstad Svømmeklubb, forteller at tilbudet har vært populært:

Vi ønsket å bidra til at barna i kommunen fikk et gratis aktivitetstilbud i sommer, og det ser ut som vi traff godt med tilbudet. Tilbudet har vært for alle, uansett behov og forutsetninger, og det har vært viktig for oss å kunne tilrettelegge for deltakelse. Responsen har vært veldig god, og det var helt fullt. Vi ble derfor nødt til å ha ventelister. Vi fikk mange tilbakemeldinger om fornøyde barn. Flere sa også at de hadde lyst til å bli med i klubben etter å ha vært med på aktivitetene.

Zipline var en av aktivitetene i Harstad (Foto: Elisabeth Klaussen)

 

 

Svømmeopplæring for barn med innvandrerbakgrunn

Hamar IL Svømming tilbyr, i samarbeid med kommunen, svømmecamp for barn fra 2. klasse til 7. klasse. Klubben tilbyr også svømmekurs spesielt rettet mot barn med innvandrerbakgrunn i alderen 6-16 år, som mangler erfaring med vann og svømming. Her får deltakerne grunnleggende svømmeopplæring og opplæring i livredning. Barna får dermed kjennskap til hvordan de kan bruke det utstyret de også finner på badeplassene i nærmiljøet på Hamar. Svømmeskoleansvarlig i klubben, Kristine Risanger Røsland, er tydelig på at det er viktig at det finnes tilbud for også denne målgruppen:

Vi bor langs Mjøsa, og derfor er det er viktig å kunne svømme og at barna er trygge i vannet. Mange nyankomne flyktninger har heller ikke rukket å få skolesvømming før sommerferien.

Trenerne i Hamar IL Svømming er klare til å undervise i livredning (Foto: Kristine Risanger Røsland)

 

 

Her er noen av de andre sommertilbudene i våre klubber:
  • Hammerfest Svømme- og livredningsklubb har hatt tilbud om svømmeopplæring gjennom “Aktiv sommer”, i regi av Hammerfest kommune i uke 26.
  • Bergensklubbene samarbeider om å tilby Aquacamp, der barna får svømmeopplæring og aktiviteter utendørs. Klubbene tilbyr også intensivopplæring. Aktivitetene foregår i uke 26, 31 og 32.
  • Bærumsvømmerne tilbyr sommerleir og aktivitetsuker for barn mellom 6-14 år i uke 26 og 32, 33.
  • Triton Lillestrøm Svømme- og triatlonklubb tilbyr, i samarbeid med Lillestrøm kommune, gratis svømme- og badetilbud flere lørdager i sommer. Klubben har også gratis ungdomskveld på Nebbursvollen Friluftsbad hver fredag i sommerferien.
  • Sola Svømmeklubb tilbyr aktivitetsuker for barn mellom 6-13 år i uke 26-28.
  • Trondhjems Svømme- og livredningsklub har tilbud om intensivopplæring i store deler av sommerferien.
  • Sandnes Svømme- og livredningsklubb har gratis sommersvøm for 2.-6. klassinger i uke 27-30.
  • Asker Svømmeklubb har i uke 27 svømmeaktivitet på Summer Camp på Holmen i Asker. Campen arrangeres av samarbeidsklubben Holmenparken IL, som Asker SK er en del av.
  • Kongstensvømmerne har intensivopplæring i uke 32 og 33. Klubben har også tilbud om ferieaktiviteter for barn i uke 26, 27, 32 og 33, der over 300 barn deltar.
  • Arendal Svømme- og livredningsklubb tilbyr gratis sommerskole i uke 26 og 27, for barn mellom 4.-7. klasse som ikke er svømmedyktige.

 

Tips oss gjerne om andre tilbud!

 

Norges Svømmeforbund er stolte av våre klubber, som bidrar til at barn og unge går en tryggere badesommer i møte, samtidig som de får gode ferieminner.

X