go up

Marcus Haus klar for sitt 24. NM i svømming!

Marcus Haus fra Eid Symjeklubb, 29 år, er klar for NM langbane i svømming neste uke i AdO Arena, Bergen. Parasvømmeren, kjent for sitt strålende smil, gjerne etterfulg av en tommel opp, sprer alltid glede hvor enn han går.

Vi har vært så heldig at vi har fått tatt en prat med Marcus i forkant av NM langbane. 

 

Går inn sitt 22 år som svømmer

Marcus begynte med svømming da han var 7 år gammel, og han finner fortsatt stor motivasjon i å trene og stadig forbedre tidene sine. Han har tre svømmeøkter i uken, men han supplerer også med styrke og kondisjonstrening.

Det betyr mye for Marcus å være en del av svømmemiljøet. Det sosiale aspektet er utrolig viktig og han synes det er veldig gøy å treffe igjen kjente og ukjente på ulike stevner i det langstrakte land. Svømmingen har gjort at han har venner over hele Norge. 

 

Når vi spør om hva høydepunktet hittil i karrieren har vært, er han ikke i tvil.

 

Special Olympics World Games i Athen og Los Angeles er uten tvil de største høydepunktene i min karriere. Los Angeles var ekstra stas, siden da fikk jeg svømme stafett med selveste Michael Phelps, sier Marcus Haus med et smil. 

Foto: Kim Pedersen / NSF 

 

En skikkelig humørspreder 

Det er uungåelig og ikke legge merke til det smittende humøret til Marcus under stevner. Landslagssjef Petter Løvberg og landslagsutøver Henrik Christiansen blir alltid glad når de møter Marcus.

 

Foto: Kim Pedersen

Jeg blir alltid glad når jeg treffer Marcus. Han viser ekte idrettsglede og får fram smilet og humøret hos alle som møter han, sier landslagssjef Petter Løvberg. 

Foto: Anders Storm Skodje 

 

Marcus er uten tvil Norges gladeste svømmer, og det er alltid en fryd å treffe både han og faren på stevner! Uansett om han møter deg med en stor bamseklem eller om han sniker seg bak deg for å skremme deg, så kan du med all sikkerhet vite at du alltid blir møtt med et smil og en high five! Jeg synes det er utrolig gøy at han fortsetter å svømme, og det er veldig motiverende å være vitne til den enorme idrettsgleden han utstråler! Håper han fortsetter så lenge som han bare orker, sier landslagsutøver Henrik Christiansen. 

Vi gleder oss til å se Marcus i aksjon neste uke og ønsker han masse lykke til på sitt 24. NM!

X