go up

Landslagssjefens betraktninger etter VM i svømming

VM kortbane 2018 og veien videre, noen betraktinger av landslagssjefen

Norsk svømming har akkurat opplevd et VM kortbane med framganger og resultater som viser at Norge igjen er på det internasjonale svømmekartet. På medaljestatistikken fra VM er Norge på 15. plass.
Vi så en positiv tendens i København i desember 2017 der vi opplevde hele 4 medaljer fordelt på 3 svømmere, men resultatene fram mot sommeren 2018 var allikevel ikke helt der svømmerne og alle vi i apparatet rundt kunne si oss helt fornøyd med.
Selvsagt var det gledelig med nok en sølvmedalje for Henrik på 400 fri i EM i Glasgow sommeren 2018, men utviklingen generelt var ikke der vi liker å legge listen.

VM kortbane er tilbakelagt, et mesterskap der alle 6 svømmerne har topp 16 plasseringer, 5 av 6 svømmere setter personlige rekorder, det ble satt 1 Verdensrekord for junior, 7 norske rekorder, 3 Nordiske rekorder, 2 finaler og  2 medaljer. Svømmerne som presterte i Hangzhou har sammen med sine trenere og øvrige ressurspersoner lagt ned et utrolig bra arbeid denne høsten.
Erfaringer viser allikevel at det er lett å havne i en komfortsone etter et godt mesterskap, men jeg håper vi denne gangen har lært at resultater er ferskvare og at blikket så fort som mulig rettes framover mot nye mål.

Det er et VM langbane i Gwangju i Sør Korea i juli 2019. Der håper jeg vi får se flere norske svømmere, og det må svømmes fort allerede i april for i det hel tatt å få muligheten til å svømme langbane VM i Gwangju. OL i Tokyo er kun 1,5 år fram i tid, og det er fullt mulig at Norge kan stille med en større tropp enn i tidligere OL.

VM kortbane viser også at det er blitt enda tettere i toppen, og Norge svømte seg ut av semifinaler og finaler med hundredeler i noen av øvelsene. Vi må ha marginene på vår side for at det meste skal gå inn, og vi kan håpe på flaks. Den beste og enkleste måten å sikre toppresultater er imidlertid optimal motivasjon, dedikasjon og bunnsolid trening hver dag og i hver trening fram mot nye mål.

Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke alle  klubbene, svømmerne, trenerne, og andre ressurspersoner som hver dag bidrar til den fine resultatutviklingen vi nå opplever. En riktig god jul til dere alle, og så retter vi blikket fram mot et enda sterkere 2019 sammen!

Petter Løvberg
Landslagssjef i svømming
Norges Svømmeforbund

Troppen i VM: Niksa, Susann, Henrik, Tomoe, Markus og Emilie

      
SØLV!                                           Juniorverdensrekord!           BRONSE!

X