go up

EM kortbane i Kazan – oppsummert

Landslagssjef, Petter Løvberg, er fornøyd med flere av resultatene i årets EM kortbane i Kazan, Russland. Mesterskapet ble arrangert 2.-7 november. 

Da de tre medaljekandidatene av ulike årsaker ikke fikk medaljer, var det andre utøvere som viste seg frem. Den klart sterkeste prestasjonen var Tomoe Zenimoto Hvas’ semifinale på åpningsdagen av mesterskapet. Der knuste han både norsk og nordisk rekord på 100m butterfly med den sterke tiden 49.22. Med andre ord ble det en drømmeåpning på mesterskapets første dag. På tross av dette våknet Tomoe syk neste morgen og fikk dessverre ikke svømt flere løp i EM. Helsen går foran prestasjoner, og Tomoe kommer selvsagt sterkere tilbake. Vi ønsker å se han frisk og klar til VM om 6 uker.

Løvberg sa at det fortsatt var mange spennende utøvere på gang og flere personlige rekorder. Selv om Tomoe var ute av mesterskapet, svømte vi likevel inn 8 finaler og 16 semifinaler. Kun to svømmere svømte ikke i finale-sekvenser, og 8 av svømmerne satte personlige rekorder i en eller flere øvelser.

Det var også godt å se at de to eldste svømmerne, som begge er 28 år, “perset” solid (Stina Kajsa Colleou og Christoffer Tofte Haarsaker). Jenny Halden, som ble tatt ut som lagsvømmer på mix-laget, viste seg tilliten verdig og var med og svømte laget til en 6.plass med en sterk etappetid på 24,99 på 50m butterfly.

Nå rettes blikket mot VM kortbane i Abu Dhabi, 16.-21. desember. De fleste av landslagssvømmerne som ikke blir med til VM konsentrerer seg om Nordisk mesterskap, 3.-5. desember i Sverige.

 

Kort oppsummering av EM kortbane:

  • 2 nordiske rekorder (Tomoe  Z. Hvas -100m butterfly 49,22 – Nicholas Lia – 50m butterfly på 22,56)
  • 5 norske rekorder (Tomoe Z. Hvas- 50m butterfly på 22,79 og 100m butterfly på 49,22, Nicholas Lia – 50m butterfly (x 2) på 22,56, Stina Kajsa Colleou – 200m på bryst 2.22,10)
  • 8 finaler, 16 semifinaler

X