go up

Flott start på året med medaljer i FINA Grand Prix!

Flott start på året med medaljer i FINA Grand Prix!

Helgen 15. – 17. januar var Helle Tuxen og Anne Vilde Tuxen fra Randabergstuperne i Madrid hvor årets første FINA Grand Prix ble arrangert. Der møtte de stupere fra Kina, Spania, Finland, Sverige, Nederland, Ukraina, Kanada, Venuzuela og Russland.

Det ble en super start av vårt norske synkron par! Jentene startet sitt opphold i Madrid med bronsemedalje på 10 meter synkron. Helle Tuxen er dermed den yngste utøveren i Norge til å ta medalje i FGP. De havner dermed i selskap med Julie Thorsen og Thelma Baatz som tok bronse på den samme høyden i 2015. Kina vant og Ukraina tok sølvet.

Jentene følger opp suksessen med å ta sølv på 3 meter synkron dagen etter. De blir også de første norske damene til å ta sølv medalje i FGP. Fantastisk av Helle og Anne Vilde! De ble kun slått av de kinesiske paret på 3 meter synkron.

Anne Vilde deltok også på 10 meter individuelt hvor hun gjennom en stabil og god forsøk serie tok seg til semifinalen som nr. 9. I semifinalen hadde hun litt for mange små misser og gikk dessverre ikke til finalen.

helle+annevilde FGP

Foto: Helge Tuxen

X