go up

 

Navn: Ingvild Snildal
Født: 25.08.1988
Klubb: Asker Svømmeklubb

Ingvild Snildal har de siste årene satt hele 15 norske seniorrekorder og minst like mange juniorrekorder. Senest i EM langbane i Eindhoven ble det norsk rekokrd på både 100 rygg og 100 butterfly. På sistnenvnte øvelse ble hun den første norske jenta som svømte under minuttet, det være seg både kort- og langbane. De fleste rekordene har kommet på langbane men hun har pr.dags dato også den norske rekorden på 100 rygg og 100 butterfly på kortbane. Ingvild har også en kongepokal fra langbane NM i Namsos 2007.

I internasjonal sammeheng har Ingvild deltatt på EM kortbane i 2006 og 2007 og EM langbane i 2008. Dette blir hennes første VM.

I VM i Manchester skal Ingvild svømme følgende øvelser (dag i parentes):  • 100 rygg (onsdag 9.april)

  • 50 butterfly (torsdag 10.april)
  • 50 rygg (lørdag 12.april)
  • 100 butterfly (lørdag 12.april)

 


 


Hvor mange år har du trent/svømt i klubb (organisert trening)?
– Jeg har svømt siden jeg var ca 9 år, men det er bare de siste 4 årene jeg har satset ordentlig og trent målbevist. Jeg svømmer for Asker svømmeklubb og har alltid gjort det.


Anbefal en bok og si litt om hvorfor.
– Hvis jeg skal anbefale en bok må det nok bli Veien til Jerusalem av Jan Guillou og resten av serien som handler om tempelridderen Arn. De er veldig bra!


Hva synes du er den beste musikken å lade opp med før et løp?
– Hvis jeg hører på musikk før trening eller før et viktig løp så må det være en sang som får meg i godt humør. som foreksempel dance/trance.. Akkurat nå hører jeg på Amazing av Seal og tror nok jeg skal høre på den på EM og VM også!!=)


 


 


 


 

Presentasjon av VM-svømmer Ingvild Snildal

X