go up

VM er meget viktig, da de første kvoteplassene til Rio 2016 tildeles basert på resultatene i VM, hvor en plassering blant de to beste gir kvoteplass til Norge.

Norge stiller med et sterkt lag, bestående av debutanter og rutinerte utøvere.

Sarah Louise Rung (25) er den mest rutinerte utøveren. Hun deltar i sitt 8. mesterskap, og er den utøveren det knyttes størst forventninger til. Hun er regjerende verdensmester på 50 butterfly, 200 fri, 200 medley og 100 bryst (hvor hun har gjeldende verdensrekord). Sarah er ryggmargsskadet, og svømmer i klasse S5.

Andreas Bjørnstad (17) deltar i sitt andre internasjonale mesterskap. Er ranket som nummer to i verden på 400 fri, hvor han også svømte inn til sølv under fjorårets EM. I likhet med Sarah er også han ryggmargsskadet, men grunnet lavere grad av skade, konkurrerer han i klasse S7.

Ingrid Thunem (25) deltar i sitt første VM, men har flere medaljer fra EM i 2014. Er ranket som nummer 2 og 3 i verden på henholdsvis 100 og 50 rygg. Ingrid konkurrere i klasse S2; og er en klasse for dem med høy grad av funksjonsnedsetting.

Mina Marie Heyerdahl Klausen (17) deltar i sitt tredje internasjonale mesterskap. Har sølv og bronse fra fjorårets EM å vise til, og er en klar finalekandidat. Mina har celebral parese, og deltar i klasse S7.
Ingvild Bye (15) debuterer i mesterskapssammenheng. Er en ung og fremadstormende utøver med flere finaleplasser innen rekkevidde. Ingrid er synshemmet, og deltar i klasse S13.

Adam Ismael Wenham (17) er også debutant. Svømmer i klassen S14 (psykisk utviklingshemmede), og har tidligere representert Norge i Special Olympics. Finalekandidat på 100 bryst.

Laget har gjort de siste forberedelsene i AdO arena i Bergen, før avreise til Glasgow i dag, fredag.

 

Kontaktperson for presse:
Landslagstrener Morten Eklund, telefon 00 47 9186 3834.

Aktuelle linker til mesterskap finnes på NSFs mesterskapsside.

 

Mandag 13. juli starter VM i svømming for funksjonshemmede. Mesterskapet arrangeres i Glasgow, Skottland. Hele 580 svømmere fra 70 nasjoner skal konkurrere i mesterskapet, som går over syv dager. Norge stiller med en tropp bestående av seks svømmere, som under helgens Norgesmesterskap i svømming viste fin form. Med ti norske rekorder, og en verdensrekord, viste svømmerne at de er i rute i forkant av VM.

X