go up

 

Under dag to av mesterskapet stod 50 fri på programmet for Mariann Vestbøstad og Cecilie Drabsch Norland. Begge svømmer i samme klasse, og hadde banene ved siden av hverandre i finalen.


 


Etter en knallstart gikk Cecilie rett i føringen, og viste konkurrentene hvem som eier øvelsen. Med en god vending, og en sterk avslutning, hadde hun full kontroll på sine konkurrenter. Jessica Long (32.37) fra USA og Australske Jacqueline R Freney (32.46) kom på henholdsvis andre og tredje plass.

Prestasjonen var meget sterk, da oppkjøringen til mesterskapet har vært preget av sykdom og astmaproblemer. På tross av dette viste Cecilie nok en gang hvilket konkurransemenneske hun er, og er nå både Verdens- og Paralympisk mester på distansen.

Mariann svømte inn til en fjerdeplass med tiden 34,79, noe som er 8/10 bak personlig rekord.


I morgen skal ingen av de norske i aksjon, og dagen blir brukt til å slappe av samt være litt turist (det ryktes om Copacabana..).


 


 


  


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 Gullet smaker godt for verdensrekordholder Cecilie!


 


  


Medaljetrioen på 50m fri; Jessica Long (USA), Cecilie, Jaqueline R. Freney (AUS).
(trykk på bildet for større versjon)


 


 


 

De gode resultatene for norske svømmere fortsetter i VM for funksjonshemmede i Brasil. Mandag kveld norsk tid svømte Cecilie Drabsch Norland inn til gull og ny verdensrekord på favorittdistansen 50m fri. Tiden 31,74 var en forbedring med 3/10-sekund av hennes egen rekord som hun satte i Nordsjøstevnet 2008.

X