go up
All informasjon finner på denne siden om Idrettens Fredskorps.


 


Du har muligheten til å reise ut gjennom Idrettens Fredskorps (i regi av Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité), men du kan også gjøre det som del av et studie på Norges Idrettshøgskole: Idrett – Kultur og Utviklingssamarbeid (60 – studiepoeng).Reisebrev

Å arbeide med Idrettens Fredskorps gir mange store opplevelser.
På denne internettsiden vil du finne mange fine historier fra personer som er innvolvert i dette arbeidet.


Internasjonalt utviklingsarbeid
Norsk utviklingssamarbeid er helse og utdanning, mat og vann, men norsk utviklingshjelp er også IDRETT. For Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) og Direktoratet for utviklingssamarbeid (NORAD) er idrett et viktig virkemiddel i utviklingssamarbeid med land fra sør. Les om utviklingsarbeidet på internettsidene om det internasjonale utviklingssamarbeidet.


Kicking AIDS Out
Idrettsfredskorpsere jobber blant annet med «Kicking AIDS Out» – og dette konseptet bruker idrett som metode for å lære barn og unge i land i Sør om HIV og AIDS.
Ved hjelp av lek – og idrettsaktiviteter som inkluderer elementer av informasjon, vil barna blant annet lære om hvordan aids smitter og ikke smitter, og hvordan de kan være en god venn og støttespiller med personer som har HIV/AIDS.Enjoy life – respect life – choose life
Les mer på internettsidene til Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité og på prosjektets egne internettsider www.kickingaidsout.net.
Bilder fra Sør-Afrika, Zambia og Namibia

På NIFs internettsider kan du se bilder fra stedene som er tilknyttet idrettens utivklingssamarbeid.


Kontaktperson

Har du spørsmål om det å være med i Fredskorpset, så ta kontakt med Sverre Aarsand i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité.
Mail: sverre.aarsand@idrettsforbundet.no
Mobiltelefon: 4190 0051


Er du mellom 20 og 27 år og klar for en spennende og utviklende opplevelse gjennom idretten?
Da er dette noe for deg!
Idrettsfredskorpset har prosjekter i Sør-Afrika, Zambia og Namibia. Søknadsfrist er 15. februar!

X