go up

Etter gårsdagens fem norske rekorder roet rekordkjøret seg i Stavanger i dag. Nærmest ny norsk rekord kom Gard Kvale fra BSC i sitt forsøk på å slå Arne Borgstrøms 21 år gamle rekord på 400 fri.

Etter gårsdagens rekord på 800 fri var Gard veldig klar for også å ta rekorden på den halve distansen. Rekorden er faktisk to måneder eldre enn Gard selv så det var så absolutt på tide. Dessverre holdt det ikke helt for Gard som svømte inn til ny personlig rekord på 3.49.52. Rekorden på 3.49.06 fra 1984 står altså en stund til.

På jentenes 200 medley lå det an til en duell mellom Sara Nordenstam fra Lambertseter Svømeklubb og Elisabeth Jarland fra Bergensvømmerne. Sara åpnet tøffest og ledet etter butterfly. Så kom Elisabeth voldsomt på rygg og rykket til seg en ledelse hun bare øket ytterligere på bryst og crawl. Sluttiden 2.14.47 er bare et drøyt halvsekund bak hennes egen norske rekord fra NM i Harstad i fjor.
Det må anses å være en stor opptur for Elisabeth som var langt nede etter EM langbane i mai i fjor.

På 200 bryst for gutta ble det et mer spennende løp enn mange hadde regnet med. OL-svømmer Alexander Dale Oen fra Vestkantsvømmerne var stor favoritt på øvelsen og satt personlig rekord i forsøkene tidligere i dag.
Men fra start var det tidligere landslagssvømmer Anders Wold fra Team Oslo som satt opp størst tempo og skaffet seg en nokså stor ledelse opp mot 100 meter. Dale Oen kjørte opp farten mot 200 meter og først på siste lengden klarte han og komme seg forbi Wold og slo inn først på ny pers med 2.13.49.
Nytt gull til Dale Oen men Bergensgutten var ikke fornøyd med det. Til TV 2 Xtra sa han selv at han skulle være god nok for en tid ned på 2.10 og norsk rekord.
Vi venter nå spent på duellen mellom Alexander og navnebror Hetland på 100 bryst i morgen.


 


Maj Hillesund fra Mandal Svømmeklubb svømte et godt løp på 50 butterfly og var ikke langt unna norsk rekord. 27.47 ble tiden og det er 15 hundredeler over hennes egen rekord satt i 2002.


 


Følg NM kortbane videre på www.livetiming.no fra 17:00 eller på TV 2 Xtra i opptak klokken 19:30.


 


 


 


 

Under andre dag av NM kortbane i Stavanger fikk vi ingen norske rekorder, men til gjengjeld en verdensrekord i klassen for funksjonshemmede. Marann Vestbøstad satt ny verdensrekord på 50 butterfly i klasse S8 med 38.03 under Trøndersvøm for litt over en måned siden. I dag knuste hun den rekorden da hun slo inn på fantastiske 35.84. Vi gratulerer!

X