go up

Alexander hadde selv den gamle norske rekorden på 2.14,00 fra netopp VM for noen måneder siden. Utviklingen har derfor vært formidabel og måten han gjennomførte løpet i dag på var det virkelig klasse over.

Vestkantsvømmerne gledet seg sammen med resten av Oasen Svømmehall over den flotte prestasjonen men allrede i dagens andre finaleøvelse kunne de juble for enda en rekord. Henriette Brekke, som i går satt juniorrekord på 100 fri, svømte da som første norske kvinne under 26,0 på en 50 fri. Med 25,94 forbedret hun rekorden som hun tidligere delte med Vibeke L. Johansen med åtte hundredeler. Henreitte har nå altså både junior- og seniorrekorden helt alene.

Askerjenta Ingvild Snildal er i fint modus om dagen og klarer faktisk ikke svømme en øvelse uten å sette norsk rekord kan det virke som. I finalen på 100 rygg i dag forbedret hun igjen sin egen timergamle rekord med 12 hundredeler til sterke 1.03,43.
 
På 200 fly for damer fikk vi dagens kanskje tetteste duell da Sara Nordenstam fra Lambertseter (norsk rekordholder på kortbane) fightet side om side med Hamars Karoline Brudvik Sanderud. Sistenvente trakk det lengste og slo inn til ny norsk juniorrekord med tiden 2.16,38. Dermed slettet hun Beda Leirvaags gamle rekord fra en gang på tidlig 80-tallet med et drøyt sekund.

Det svømmes altså meget godt og meget fort i Oasen under dette NM og så langt har vi fått se en verdensrekord, en nordisk rekord, seks norske seniorrekorder og ti norske juniorrekorder.
Det ligger altså ann til å bli et enda bedre mesterskap i år enn fjorårets flotte NM i Trondheim med 21 rekorder.

Vi gratulerer alle rekordsettere og håper på en like artig fortsettelse på dette norgesmesterskap.

Alle resultater finner du her
Det ble nesten selvsagt satt rekorder under dagens finaler i Namsos også men det var en rekord som var i særklasse i dag. Alexander Dale Oen viste i dag på solid vis at han ønsker å være med i verdenstoppen også på 200 bryst. Finaletiden i dag, 2.11,98, som er nordisk rekord med nesten to sekunder, ville holdt til en syvende plass i VM i Melbourne i mars og i fjorårets EM i Budapest ville tiden holdt til gull!   

X