go up

Morten Nystrøm fra Øvre Eiker svømmeklubb har vist god form lenge nå og fortsatte den gledelige fremgangen ved å sette ny norsk rekord på 50 bryst under torsdagens finaler. 28.75 er nå den nye rekorden.

Morten er en av fem svømmere som er klare for VM i Barcelona som starter i neste uke og det gjør nok godt for både selvtillit og optimisme at det svømmes på nye rekorder så tett opp til VM.

I samme finale svømte også Alexander Dale Oen fort. Vestkantsvømmeren slo sin egen juniorrekord på 50 bryst med neste et halvt sekund og noterte seg for 29.47. Det ga Alex en 2.plass i et sterkt seniorheat.

Alexander skal også ut i internasjonlt mesterskap senere denne måneden. EM junior går i Glasgow og det skal være muligheter for gode plasseringer der med slik svømming som ble vist i går.

Den tredje rekoden var også for juniorer. Bergensvømmernes gutter overkjørte alle konkurrenter da de svømte inn til 8.06.13 på 4×200 fri. Tiden er et snaut sekund bedre enn den gamle rekoden til Hansasvømmerne.

På laget svømte Ørjan Cato Johnsen, Petter Solberg, Marius Birkeland og Andreas D. Johnsen.

Flere andre vinnertider var meget gode i går og vi håper på flere rekorder de neste tre dagene på Hamar. Besøk våre NM-sider for å holde følge med det som skjer på NM.

Det svømmes fort på Hamar under langbane NM! To nye norske juniorrekorder og en seniorrekord samt mange andre bra vinnertider skaper en positiv stemning i NM-bassenget på Ankerskogen.

X