go up
 


 


Som siste øvelse for dagen gikk 4×100 fri for jenter der Henriette Brekke satte standarden med ny norsk juniorrekord på 55,13.
Jentene svømte til slutt inn til en enorm forbedring av norsk rekord på meget sterke 3.47,92.
Bergensvømmernes gamle rekord lød på 3.52,00 og var fra 1993.


 


Også Hamar IL gjorde sine saker bra i dag og drar nå i fra på medaljestatistikken med fire nye gull i dag. Totalt er de oppe i syv.
De fire gullmedaljene kom på 200 medley ved Karoline Brudvik Sanderud, på 800 fri ved Elin Slaatmo der hun spurtslo Elisabeth Jarland,
på 400 fri der Lasse Hoel ble fjerde nordmann under 3.50,0 gjenom tidene og som forventet på 4×200 fri etter en tøff fight med Bergensvømmerne.


 


Ellers gleder Sportssjef Petter Løvberg seg over god stigning i prestasjonene til våre VM-svømmere. Alle gjorde gode løp i dag og viser at de har konkurranseinstinktet i orden når det nærmer seg VM. 


 


Generelt sett var det også høyere nivå over de aller fleste øvelsene i dag kontra i går under NM.
Det kan virke som om svømmerne nå har fått med seg at det er NM og skjerper seg i hvert løp.
Den trenden håper vi fortsetter tredje dag som starter med forsøk klokken 09:00 og fortsetter med flere spennende finaler klokken 17:00


 


 


Alt om NM finner du på vår NM-side. 


 

To seniorrekorder på lag og en juniorrekord på 100 fri av Henriette Brekke ble rekordfasiten under andre dag av NM.
Vestkantsvømmerne hadde en meget god dag i bassenget og startet finaleøkten med norsk rekord på 4×50 medley med flotte 1.39,76, der blant annet Alexander Dale Oen svømte kun 12 hundredeler over gjeldende verdensrekord på 50 bryst med 26,29. Riktignok var det med flying etappe, men det viser at det er god fart i Oen allerede nå.

X