go up 


Alexander åpnet raskest i sitt heat med 29,34 og fulgte opp den andre lengden sterkt og slo inn på en tid som holdt til fjerdeplass etter forsøket. Tiden er også norsk seniorrekord. Den gamle rekorden hadde Morten Nystrøm med 1.02,34 fra Glasgow i juni i fjor.


 


Morten Nystrøm i heatet etter så veldig bra ut frem til 85 meter og var ute første 50 på 29.35. Fikk det litt tungt på de siste meterene og slo inn til 1.03,31. Det holdt til en 15.plass og Morten er dermed videre til semifinalen også han. I følge trener Tore DeFaveri skal Morten kunne gå raskere i kveld, så det kan bli morsomt på 100 bryst i ettermiddag.


 


Finaleøkten starter klokken 17:30 og 100 bryst går ca. klokken 17:47. Eurosport og SvT sender fra finalene.


 


Petter Sjødal gikk også videre til semifinale på sin 50 fly. Tiden 24,95 er litt over personlig rekord men holdt til en 14.plass og altså semifinale i kveld. Den er satt til å starte klokken 18:32.


 


Maj Hillesund må altså svømme omsvømming mot en belgisk svømmer i kampen om en semifinaleplass på 50m butterfly. Maj fikk opprinnelig delt 18. plass på øvelsen, men siden to utøvere har trukket seg fra finalen, så er det altså en ekstra mulighet for Mandalssvømmeren å nå en semifinale. Omsvømmingen skjer før finalesekvensen, dvs rett før kl 17.30.


 


De øvrige norske som har vært i vannet i dag har dessverre ikke hatt like bra klaff som Alexander. Ingen av de andre norske perset og de er heller ikke videre til semifinaler.


 


Se våre EM-sider for alle de norske resultatene og nyttige linker og oversikter.


 


  


 


 


 

Alexander Dale Oen fra Vestkantsvømmerne svømte et strålende løp på 100m bryst under forsøket og er nummer fire til semifinale med tiden 1.02,13. Tiden er ny norsk rekord med 21 hundredeler!
I tillegg er Morten Nystrøm og Petter Sjødal kvalifisert for semifinaler. Maj Hillesund må i gjennom omsvømming mot en belgisk svømmer om semifinaleplass på 50m butterfly.

X